• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ramazan ayı öncesi kırmızı et fiyatları ciddi oranda arttı!
16 Şubat 2024 Cuma 08:57

Ramazan ayı öncesi kırmızı et fiyatları ciddi oranda arttı!

Ramazan ayını fırsat bilerek kimi firmaların kırmızı et fiyatlarında ciddi bir artış yaptığını belirten Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, kırmızı et fiyatlarındaki artışa müdahale edilmemesine ise anlam veremediklerini söyledi.
Ramazan ayını fırsat bilerek kimi firmaların kırmızı et fiyatlarında ciddi bir artış yaptığını belirten Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, kırmızı et fiyatlarındaki artışa müdahale edilmemesine ise anlam veremediklerini söyledi.
 
Son günlerde kırmızı et fiyatlarında yaşanan artışla ilgili yazılı açıklama yapan Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, Ramazan ayı öncesi et fiyatlarındaki artışı fırsatçılık olarak niteledi.
 
Ramazan ayı öncesi et fiyatlarında indirim yapılması gerekirken zammın gelmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Rüzgar, "Bu mübarek Ramazan Ayının hürmetine indirimler yapmamız gerekirken maalesef bazı kendilerini uyanık zanneden, vicdandan yoksun firma ve sektörler, Ramazan ayını fırsat bilerek kırmızı et fiyatlarına büyük oranda zam yaptı. Biz kasaplar ise bu zamlardan uzağız. Çünkü bizim isteğimiz dışında bu zamlar yapılıyor." dedi.
 
"Bu firmalara karşı somut bir adım atılmadı"
 
Birkaç aydır düzenli ve sistematik bir şekilde et fiyatlarına zam yapıldığını vurgulayan Rüzgar, "Fakat Ramazan ayı öncesi yapılan bu zammın kabul edilebilir bir tarafı yok. Bir kaç firma bundan iki üç hafta önce gelip memleketteki bütün piyasadaki büyükbaş hayvanları alıp kendi çiftliklerine topladı ve ardından düğmeye basıp zam üstüne zam yaptılar. Bu büyük firmalara karşı maalesef Tarım ve Orman Bakanlığımız derhal devreye girmesi gerekirken maalesef bu firmalara karşı somut bir adım atılmadı." diye konuştu.
 
"Ucuza alıp yüksek fiyattan satıyorlar"
 
Fiyat artışlarına müdahale edilmediğini ileri süren Rüzgar, "Bakanlığın dış ülkelerden getirdiği ithal danalar ise kasap ve devletin satış noktalarında halka ucuz bir şekilde satılması gerekirken maalesef yine büyük baron firmalar devreye girip danaları ucuz bir şekilde devletten alarak yüksek bir fiyattan piyasaya sürüyorlar. Aynı şekilde şu an kırmızı et sektöründeki firmalar seçim öncesi hükümete karşı topyekûn harekete geçmiş ve spekülasyon yaratmaya çalışıyorlar fakat hükümetin bu tür firmalara karşı sessiz kalması manidardır." ifadelerini kullandı.
 
"Ramazan'da vatandaşın tenceresinde kırmızı et kaynamayacak"
 
Açıklamasının devamında Rüzgar, şunları söyledi:
 
Geçen sene bu vakitlerde arpanın kilogram fiyatı 7,5 TL iken şu anda ise 8,5 TL'den satılıyor. Geçen sene bu vakitlerde ise dana eti kemiksiz 150-160 TL satılırken, kuzu eti ise 120-130 liradan satılıyordu. Bugün ise dana eti kemiksiz 420-460 TL, kuzu eti ise 320-350 TL arasında satılıyor. Fakat devlet hiçbir denetim mekanizmasını devreye almıyor. Önümüzdeki Ramazan ayında yine dar gelirli vatandaşlarımızın tenceresinde kırmızı et kaynamayacaktır." (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA