• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rahatsızlanan 6 aylık bebek saatler süren çalışmanın ardından hastaneye ulaştırıldı
18 Ocak 2022 Salı 13:27

Rahatsızlanan 6 aylık bebek saatler süren çalışmanın ardından hastaneye ulaştırıldı

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesine bağlı ve tipi nedeni ile yolu kapanan Gündoğdu köyünde rahatsızlanan 6 aylık İslam Samancı adlı bebeği hastaneye ulaştırmak için ekipler saatler süren bir çalışma yürüttüler.
Kar yağışı ve tipi nedeni ile yolları kapanan Ağrı'ya 58 kilometre uzaklıkta bulanan Taşlıçay ilçesine bağlı Gündoğdu (Gomaşemê) köyünde 3 gün önce rahatsızlanan İslam Samancı adlı bebeğin vücut ateşini düşüremeyen ve ishali engelleyemeyen aile, 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak yardım istedi.
 
Yapılan ihbar üzerine harekete geçen ekipler Ağrı merkezde kar üstü paletli ambulansı kamyona yükleyerek yola koyuldu.
 
Gümüşlü (Hacı Heya) köyüne ulaşan ekipler buradan sonra tipi nedeni ile kapalı olan 6 kilometrelik köy yolunu zaman zaman 2 metreyi bulan kar kalınlığının aşarak saatler sonra 2 bin 812 rakımlı Gündoğdu köyüne ulaştı.
 
Ekipler, tarafından kar üstü paletli ambulansa alınan bebek İslam Samancı ve ailesi hastaneye ulaştırılmak üzere yola çıktı.
 
Günlerdir torunun yüksek ateş, kusma ve ishal nedeni ile rahatsız olduğunu belirten İbrahim Samancı, "Yollar kapalıydı, 112 Acil Servis ekibine telefon ettik. Kar üstü paletli ambulans gönderdiler, Allah razı olsun Devletimizden. Görevli tüm arkadaşlara teşekkür ederiz. Torunumu kontrolden sonra ambulansa bindirdiler şimdi hastaneye götürüyoruz. Torunumda ishal, kusma vardı bide ateşi yükseliyordu.  Ateşini düşürmek için uğraştık ama düşüremedik, mecburen ekiplere haber verdik." dedi.
 
Bebeğe ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından tedavi edilmek üzere Taşlıçay Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı. (İLKHA)
Bu haber toplam 207 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA