• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Prof. Dr. Ali Erbaş: Kuran kursu öğreticileri zoru başarıyorlar
08 Haziran 2023 Perşembe 08:31

Prof. Dr. Ali Erbaş: Kur'an kursu öğreticileri zoru başarıyorlar

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Çankaya Müftülüğünce düzenlenen '4-6 Yaş Kur’an Kursları 10. Yıl Şenliği'ne katıldı.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Çankaya Müftülüğünce düzenlenen '4-6 Yaş Kur’an Kursları 10. Yıl Şenliği'ne katıldı.
 
Prof. Dr. Ali Erbaş, Çankaya Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur’an kurslarında eğitim gören çocuklarla bir araya geldi.
 
Ahlatlıbel Atatürk Parkı’nda düzenlenen programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 4-6 yaş sınıflarının açılmasından bu yana 10 yıl geçtiğini hatırlatarak, bu süre içerisinde 1 milyon civarında mezun verdiklerini söyledi. 
 
Bu yıl 210 bin öğrencinin eğitim aldığı 4-6 yaş Kur’an kurslarındaki eğitimi çok önemsediklerini kaydeden Erbaş, "4-6 yaş Kur’an kurslarında Rabbini, Peygamberini öğrensin, büyüklerini sevsin, büyüklerine saygı göstersin, küçüklerine sevgi göstersin, vatan sevgisi, bayrak sevgisi, ezan sevgisi nedir, değerlerimizi onlara öğretelim düşüncesiyle sizler çocuklarınızı bizlere emanet ettiniz. Bizler de emanete en güzel bir şekilde riayet ederek çocuklarımızı yetiştirmeye gayret ettik."  şeklinde konuştu.
 
Müftülüklerin 4-6 yaş Kur’an kurslarının niteliklerini artırmak için büyük bir gayretin içinde olduklarını belirten Erbaş, şöyle konuştu:
 
"Onların heyecanlarını gördüğüm zaman ben daha çok heyecanlanıyorum. Bu iş, heyecan işidir, bu iş, sevgi işidir. Kur’an kursu öğreticilerimize teşekkür ediyorum. Onlar hakikaten zoru başarıyorlar. Evimizde birkaç çocuğumuz olsa onların terbiyesi için ne büyük mücadeleler veriyoruz. Ama Kur’an kursu öğreticilerimiz büyük fedakarlıklar göstererek yirmiye yakın çocuğun eğitimi ile meşgul oluyorlar. Sizler gönül rahatlığı ile çocuklarınızı götürüp Kur’an kurslarımızda onlara annelik şefkatiyle yaklaşan hoca hanımlara emanet ediyorsunuz. Onlar da annelik şefkatiyle çocuklarınıza sahip çıkıyorlar. Onlara Rabbimizi, Peygamberimizi öğreterek, Kur’an-ı Kerim’i tanıtarak, değerlerimizi öğreterek geleceğe hazırlıyorlar. Geleceğimiz aydınlık Allah’ın izniyle. Türkiye genelinde bir milyon civarında mezun veremezdik."(İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA