• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Prematüre bebeklerde sünnet ne zaman yapılır?
10 Ocak 2024 Çarşamba 09:07

Prematüre bebeklerde sünnet ne zaman yapılır?

Üroloji Uzmanı Op. Dr. Levent Özçakır, prematüre bebeklerin normal zamandan daha erken doğmuş olan bebekler olduğuna dikkat çekerek, sünneti için 4-6 ay beklemenin en sağlıklısı olduğunu belirtti.
Üroloji Uzmanı Op. Dr. Levent Özçakır, prematüre bebeklerin normal zamandan daha erken doğmuş olan bebekler olduğuna dikkat çekerek, sünneti için 4-6 ay beklemenin en sağlıklısı olduğunu belirtti.
 
Erkek sünneti, dünya çapında gerçekleştirilen en eski ve yaygın cerrahi prosedürlerden biridir. Dini ya da tıbbi sebeplerle yapılan sünnet, güvenli yöntemler ile steril koşullarda gerçekleştirilir. Kişilerin yaşına ve sağlık durumuna göre seçilen yöntemler ile komplikasyon riski en aza indirilir.
 
İLKHA muhabirine konuşan Op. Dr. Üroloji Uzmanı Levent Özçakır, yeni doğan prematüre bebek sünneti için ailelere önemli uyarı ve tavsiyelerde bulundu.
 
 
"Prematüre bebeklerde solunum sıkıntısı ve beslenme problemi nedeniyle biraz daha toparlanması gerekir"
 
Prematüre bebekler, normal zamandan daha erken doğmuş olan bebek olduğunu söyleyen Özçakır, "38 haftanın altındaki doğumlara prematüre diyoruz. Bazı bebekler 28, 30,32 ve 36 haftalık oluyor. Buradaki durumuna bağlı olarak çocukların sağlık problemleri değişiyor. Hastanede kalma süreleri değişiyor. Prematüre bebeklerde solunum sıkıntısı ve beslenme problemi olur. Cilt problemleri olabilir. Bu nedenle bu bebeklerin biraz daha toparlanması gerekir." dedi.
 
"Prematüre bebeklerde 4-6 ay beklemek gerekir"
 
Genelde prematüre bebeklerin bir yaşına geldiklerinde normal yaşıtlarını yakaladığını söyleyen Özçakır, "Prematüre bebekleri biraz daha geç sünnet etme tarafındayız. Her bebeğe göre durum değişir. Kaç haftalık doğduğu, eve ne zaman çıktığı ne kadar sürede normal beslendiği önemlidir. Bu durumlara göre değerlendirilip ortalama olarak prematüre bebeklerde 4-6 ay beklemek gerekir." diye belirtti.
 
"Her çocuğu kendi özelinde değerlendirmek gerekir""
 
Özçakır, "Sünnet isteyen bazı nöroloji problemi olan otizm, down sendromlu ve özel durumu olan çocuklar var. Bu çocuklar da sünnet edilebilir. Her çocuğu kendi özelinde değerlendirmek lazımdır. Çocuğu daha önce görmek gerekir. Nasıl ve ne zaman yapılır? Çünkü zamanlaması önemlidir. 'Lokal anesteziyle mi yapılır?' gibi her çocuğu ayrı değerlendirip sünnet edilebilir.  Bebek sünnetlerinde en önemli şey lokal anestezidir. Narkoz vermeden sadece pipi bölgesini uyuşturup sünnetini yapmaktır. Yapılabilirse en güzeli doğal uykusunda yapmaktır. Bebeklerde özellikle anestezi verilmesi pek taraf olduğumuz bir konu değildir." diye konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA