• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PKKnin katlettiği 10 köylü 33üncü yılında kabirleri başında anıldı
24 Ocak 2020 Cuma 11:47

PKK'nin katlettiği 10 köylü 33'üncü yılında kabirleri başında anıldı

​PKK'nin Mardin'in Midyat ilçesinin Başyurt köyü Efeler mezrasında 1987 yılında katlettiği 10 kişi düzenlenen törenle yad edildi.

Midyat'a bağlı Başyurt (Zaxuran) Mahallesi, Efeler (Gündikêporti) mezrasında 23 Ocak 1987 tarihinde 7'si çocuk 10 kişi katledilişlerinin 33'üncü yıl dönümü münasebetiyle Efeler İlk ve Ortaokulunun bahçesinde program düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan anma töreninde Midyat Müftüsü Mehmet Şafi Bilik katledilenler için dua etti. 

Programda konuşan Dargeçit İlçe Kaymakamı Doğan Kemelek, PKK tarafından insanlık dışı eylemlerle katledilen vatandaşları unutmamak ve unutturmamak için burada olduklarını söyledi.

Törende bir konuşma yapan Jandarma Teğmen Emirhan Erşan, PKK’nin kendi insanını katleden en büyük "vahşi bir örgüt" olduğunu ifade ederek, özellikle günümüz gençlerinin PKK’nin gerçek yüzünü gördüklerini söyledi.

Saldırıda katledilen güvenlik korucusu Kadri Ağırman’ın oğlu Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Mardin Şubesi 2. Başkanı Basri Ağırman ise bu katliamı unutamadıklarını ve asla unutturmayacaklarını ifade ederek, "Bundan 33 yıl önce PKK tarafından evimize yapılan baskın sonucu babam Kadri Ağırman ile birlikte 10 kişi katledilmiştir. 6 kişi ise yaralanmıştır. Bu olayın canlı tanığı olarak PKK’nin genç, yaşlı ve çocuk ayırt etmeden insanları nasıl katlettiklerini gördüm. Yapılan saldırıyı kınıyorum ve yapanları lanetliyorum." dedi.

Katledilenlerin yakını Mehmet Şirin Akçay ise, yakınları için dua ederek, rahmet okudu. Katledilenlerin torunu İrem Akçay da şiir okudu.

Ardından PKK'nin bölgede katlettiklerinin kabirlerinin bulunduğu Başyurt köyündeki mezarlığı ziyaret eden protokol ve yakınları dua ettiler. Ardından saldırı yapılan ev ziyaret edildi. Katılımcılara yemek ikramı yapıldı.

Saldırıda 3'ü kız olmak üzere 4 küçük çocuğunu kaybeden acılı anne Emine Akçay, çocuklarının kabirleri başında şöyle konuştu:

"Bu çocukların annesiyim. Çocuklarım şirin uykudaydı. 33 yıldır bu acıyı yaşıyoruz. Hiçbir zaman unutmayacağız. Askerlerimize de üzülüyoruz. Allah hepsini af etsin. Bu kâfirler bize musallat oldu. Bu gâvurların işidir. Müslüman işi de değildir. Kürtler için de değildir. 3 kız bir oğlum vardı. Oğlanı öldürdüler, kızları öldürmeseydiler. Bu toprak meselesi değildi. Allah hakkımızı bırakmasın Allah’ın gazabı FETÖ ve Apo’nun üzerine olsun.”

Yapılan katliamda çok sayıda yakınlarını kaybeden Nazım Ağırman, Siraç Ağırman ve İrem Akçay, "Kürtlük" adı altında yapılan katliamı unutmadıklarını ve 33 yıldır acılarının taze olduğunu söylediler.

Ayrıca Siraç Ağırman katledilenlerin hepsine şehit vasfı verilmediğini ve mağdur olduklarını sözlerine ekledi.

Törene; Mardin Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, mülki amirler, katliamda hayatını kaybedenlerin yakınları ve köy halkı katıldı. 

5dd3f6cae0fbe5f0815a.jpg

e8c9351c7425ed210911.jpg

Bu haber toplam 3403 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA