• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu pazar günü açılacak
28 Eylül 2022 Çarşamba 08:28

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu pazar günü açılacak

Bakan Karaismailoğlu, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teşrifleriyle 2 Ekim Pazar günü İstanbulluların hizmetine sunacaklarını söyledi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pendik-İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı ile ilgili açıklama yaptı. İstanbul genelinde bakanlığın üstlendiği 7 metro hattının bulunduğunu, bu hatlarda çalışmaların 7/24 esasına göre devam ettiğini aktaran Karaismailoğlu, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro hattını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle 2 Ekim'de İstanbulluların hizmetine sunacaklarını bildirdi. 
 
Sabiha Gökçen Havalimanı'yla birlikte D100'le Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki özellikle Pendik'teki yoğun nüfus hareketinin iş hareketinin olduğu mahallelerin metroyla buluşturulacağını vurgulayan Karaismailoğlu, bu hatla birlikte İstanbul trafiğinin rahatlayacağına, Şeyhli, Yayalar, Fevzi Çakmak ve Kurtköy mahallelerini metro konforuyla buluşturacaklarını kaydetti.
 
Ayrıca, Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattını Kadıköy-Kartal metro hattıyla birleştireceklerinin altını çizen Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Burada günlük 1 milyon 200 bin yolcuya hizmet verebilecek kapasitede ve 80 kilometre hıza sahip metro hattımızı sayılı günler sonra İstanbulluların hizmetine sunacağız. Pendik Tavşantepe'den başlayıp Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'na ulaşan hattımız 7,4 kilometre uzunluğunda olup 4 istasyonu bulunuyor. İstanbul'un şehirlerarası ve uluslararası hava ulaşım terminallerinden biri olan Sabiha Gökçen Havalimanı'na Kadıköy–Kartal– Kaynarca Metro Hattının devamı sağlanarak doğrudan raylı sistem ile güvenli, hızlı ve ekonomik şekilde ulaşmak mümkün olacak. Hattın işletmeye alınması ile Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı arası seyahat süresi 10 dakika, İstanbul Anadolu Adliyesi- Sabiha Gökçen Havalimanı arası 12 dakika, Kadıköy- Fevzi Çakmak (Hastane) arası 42 dakika, Kurtköy Sanayi-Çamlıca arası 45 dakika, Sabiha Gökçen Havalimanı -Çamlıca arası 48 dakika, Kadıköy- Sabiha Gökçen Havalimanı arası 50 dakika, İstanbul Havalimanı – Sabiha Gökçen Havalimanı arası 100 dakika olacaktır. Dünyanın en önemli havalimanlarından birisi olan Sabiha Gökçen Havalimanı'nda da raylı sistem bağlantısını sağlayarak, buradaki hizmeti, konforu, güvenliği de artırmış olacağız” dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 225 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
  • Diz kireçlenmesine karşı öneriler
  • Yağış nedeniyle süt ve peynirde bolluk oluştu
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA