• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Parklarda kullanılan domuz figürleriyle ne amaçlanıyor?
29 Kasım 2020 Pazar 08:09

Parklarda kullanılan domuz figürleriyle ne amaçlanıyor?

İstanbul'da bazı parklarda çocuk salıncaklarının emniyet kemerlerinde kullanılan domuz figürleri akıllarda soru işareti bıraktı.
Zeytinburnu ilçesinde bulunan ve İBB'ye ait olan 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisinde, Zeytinburnu Sahili ve ilçe içerisinde birçok parkta çocukların kullanımı için yapılan salıncakların emniyet kemerlerinde domuz figürleri kullanılmasıyla tepkilere yol açtı.
 
AK Parti döneminde yapımı tamamlanan sosyal tesisde onlarca salıncakta bulunan figürlerin dönemin yöneticileri tarafından mı tercih edildiği veya yüklenici firmanın tercihine mi bırakıldığı, bunun bilinçli mi yoksa bilinçsiz bir şekilde mi yapıldığı bilinmiyor.
 
Konuya ilişkin birer ay arayla İBB Beyaz Masa ile yaptığımız görüşmede, sorunun İBB'den mi yoksa yüklenici firmadan mı kaynaklandığını sormamıza ve söz konusu figürlerin kaldırılması talebinde bulunmamıza rağmen aradan geçen yaklaşık 2 ay süre içerisinde herhangi bir işlem yapılmadı.
 
Parklarda birçok sempatik hayvan figürü kullanılabilirken İslam'a göre haram olan bir hayvan figürünün kullanılması akıllara soru işaretleri getirdi. Tertemiz dimağa sahip olan çocukların oyun alanına hem de en çok sevdiği salıncakların emniyet kemerlerine söz konusu figürün konulması tepkilere neden oldu.
 
Vatandaşlar, bunun yerine daha sevimli hayvan figürlerinin konulabileceğini ifade ettiler. (İLKHA) 
Bu haber toplam 472 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA