• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Özel halk otobüslerinin tıka basa doldurulmasına halktan tepkiler
23 Ocak 2023 Pazartesi 08:17

Özel halk otobüslerinin tıka basa doldurulmasına halktan tepkiler

Özel halk otobüslerine alınan fazla yolcular nedeniyle, yolcular büyük mağduriyet yaşıyor. Çoğu zaman ayakta yolculuk yapmak zorunda kalan yaşlılar, çocuklu kadınlar ve engellilere rağmen araçların tıka basa doldurulması tepkilere neden oluyor.
Özel halk otobüslerine alınan fazla yolcular nedeniyle, yolcular büyük mağduriyet yaşıyor. Çoğu zaman ayakta yolculuk yapmak zorunda kalan yaşlılar, çocuklu kadınlar ve engellilere rağmen araçların tıka basa doldurulması tepkilere neden oluyor.
 
Halk otobüslerinin yeterince denetlenmediği için, mahremiyet sınırları çiğnenecek şekilde yolcu alınmasına Şanlıurfalılar tepki gösterdi.
 
Halk otobüslerinde çift koltuklu sisteme dönülmesinin fazla yolcu alınmasının önüne geçebileceğini düşünen Şanlıurfalılar, otobüs sürücülerinin de yolculara nezaket sınırları içinde davranmadığından yakındı.
 
Şoförlerin sert üslupla yolculara karşılık vermesinin doğru olmadığını belirten halk, bu tür tavırların denetimsizlikten kaynaklandığına işaret etti.
 
Halk otobüslerinin, bir yolcuyu daha fazla alabilmek için kıyasıya yarıştıklarını belirten Erdal Taşkın, fazla yolcu alma yarışının denetimsizlikten kaynaklandığını söyledi.
 
"Halk otobüslerinin fazla yolcu almak için yarışa girmesi halkı mağdur ediyor"
 
Erdal Taşkın
 
Taşkın, "Özel halk otobüsleri kesinlikle denetlenmiyor ve çok fazla yolcu alıyorlar. Şoförlere fazla yolcu almamasını söylediğimizde çok fazla tepki alıyoruz ve ısrarla alıyorlar, bu da bizi mağdur ediyor. Bir yolcu alabilmek için kıyasıya yarışıyorlar. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin bu konuya bir çözüm bulması lazım. Otobüslerdeki koltuklar tekrar çift koltuklu sisteme dönerse ayakta fazla yolcu kalmasa daha iyi olur. Fakat bu durum özel halk otobüslerinin işine gelmez, dolayısıyla halk mağdur olur. Ücretsiz kartı olanlar özellikle yaşlılar bu durumdan çok faydalanamıyorlar, çoğu zaman sıkıntı yaşıyorlar, bizzat ben şahit oldum bu konuya. Özel halk otobüslerinin ücretsiz kart kullanımını kolaylaştırma konusuna bir el atması lazım ki bu konuda da sıkıntı yaşanmasın." şeklinde konuştu.
 
"Şoförler halka nazik davransın"
 
Şoförlerin yolculara sert üslupla davrandığına şahit olduğunu aktaran Yakup Demir, bir yetkilinin bu otobüslere yolcu olarak binerek denetleme yapması halinde gerçeklerin net bir şekilde görülebileceğini ifade etti.
 
Yakup Demir
 
Özel halk otobüslerinin hiçbir şekilde denetlenmediğini dile getiren Demir, "Özel halk otobüsleri hiçbir şekilde denetlenmiyor, kafalarına göre istedikleri kadar yolcu alıyorlar ve otobüsleri tıka basa dolduruyorlar. Halk otobüslerinde bazen şoförler çok sert bir dille konuşuyor, ben kendim de bu duruma şahit oldum. Şoförlerin insanlara karşı biraz daha nazik konuşması daha güzel olur. Özellikle okulların dağıldığı saatlerde otobüsler ağzına kadar doluyor, fakat şoförler yolcu almaya devam ediyorlar. Şoförlere otobüsün dolduğunu söylediğimizde de şoförler, 'Bu benim sorunum değil! Ben alırım' gibi cevaplar veriyorlar. Hafta içi full çalışan otobüsler bazen bakıyorsunuz çok geç geliyorlar. Halk bu konuda çok sıkıntı yaşıyor. Birçok kez şikâyette bulundum. Büyükşehir Belediyesinin bu konuda halka yardımcı olması gerekiyor. Büyükşehir olduk ama sözde büyükşehir olduk, işin gerçeğine bakılırsa hala küçük şehiriz biz. Bir gün bir yetkili o otobüslere girsin, bir denetleme yapsın. İnsanların, halkın ne halde olduğunu görsün. Covid-19 atlatılmış sanılıyor ama daha tam atlatamadık. Bu durumda insanları üst üste bindirmenin bir manası yok. Bunun için yetkililerden çözüm bekliyoruz." diye konuştu.
 
"Halk otobüslerinde koltukların teke düşürülmesi yaşlıların oturma imkanını azalttı"
 
Otobüs şoförlerinin yolculara tepki göstermelerinin yanlış olduğuna dikkat çeken Dilek Kılınca, "Ben özel halk otobüslerini kullanıyorum ama hiçbir zaman denetlendiğini görmedim. Sürekli aynı, hiçbir şeyin değiştiğini görmedim. Koltuklar çiftken ayakta yeterince yolcu alıyorlardı zaten, niye teke düşürdüler? Bir de koltuklara genelde yaşlılar oturuyor, bunu yaparak yaşlıların yerini azaltmış oldular sadece. Ücretsiz katları kullananlar da genelde yaşlılar, belki maddi imkânları yoktur, şoförlerin bu kadar tepki göstermeleri yanlış." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
  • Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da
  • KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN TURİZMCİ ESNAFA ZİYARET
  • MİDYAT MÜFTÜSÜ BULUNMAZ’A PLAKET
  • Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA