• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri kapanma aşamasında!
23 Haziran 2022 Perşembe 09:55

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri kapanma aşamasında!

Batman’da bir araya gelen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinin temsilcileri, yaşadıkları sorunları anlattı.
Batman Ticaret ve Sanayi Odasında (BATSO) düzenlenen basın açıklamasını okuyan Özel Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu Üyesi Hamza Özdemir, sektörde yaşadıkları sorunlar nedeniyle ciddi mağduriyetlerin oluştuğunu söyledi.
 
Özdemir, Batman genelinde faaliyet gösteren özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri olarak, il genelinde 48 kurum, yaklaşık 5 bin özel gereksinimli çocuk ve bireylere, bin çalışan ve 120 servis aracı ile hizmet verdiklerini anlattı.
 
“Kamu katkısı ülkedeki ekonomik göstergelerin çok altında”
 
Türkiye genelinde de 3 bin 150 kurum, 525 bin özel gereksinimli çocuğa, 52 bin çalışan ve 7 bin 500 servis aracı ile hizmet verdiklerini aktaran Özdemir, şöyle dedi:
 
“2005 yılına kadar sadece SSK ve Emekli Sandığı’na bağlı olan vatandaşların çocukları özel eğitim hizmetinden yararlanmaktayken, düzenlenen Engelliler Kanunu ile bu hizmet tabana yayılmış, özel eğitim hizmetinden yararlanan çocuk sayısı 35 binlerden 500 binlere ulaşmıştır. Ancak son yıllarda özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerine ödenen kamu katkısının ülkedeki ekonomik göstergelerin çok altında kaldığı görülmektedir.”
 
“Akaryakıt zamları maliyetlerimizi daha da katlamakta”
 
Kurumların hizmet sunum maliyetleri dikkate alınmadan belirlenen yıllık ücret artışlarının hizmet sunumunun sürdürülebilirliğini neredeyse imkânsız hale getirdiğini vurgulayan Özdemir, şunları söyledi:
 
“Ayrıca engelli çocukların rehabilitasyon merkezlerine taşınmasını sağlamak için mutlak bir gereklilik olan servis hizmetinin kurumlarımızca ücretsiz yapılıyor olması sektöre mali açıdan büyük bir yük getirmektedir. Özellikle son aylarda görülen akaryakıt zamları bu maliyetlerimizi daha da katlamakta, verilen eğitim ödenekleri sadece personel maaşlarını ve ulaşım hizmetimizi dahi karşılayamamaktadır.”
 
“Kazanımlar heba olma riskiyle karşı karşıya”
 
Yetkililerden sorunlarının çözümünü beklediklerini belirten Özdemir, “İçinde bulunduğumuz mevcut şartlarda bu soruna bir çözüm üretilemediği takdirde ülkemizin bu alandaki 20 yıllık kazanımları heba olma riskiyle karşı karşıya kalacaktır. Burada söz konusu olan, 2005 yılında engelli bireylere sunulan eğitim hakkının ekonomik koşullar sebebiyle kullanılamayacak hale gelmesi, ailelerimizin mağdur duruma düşmesi ve çalışanlarımızın işlerini kaybetme olasılığıdır. Taleplerimiz; servis ücretlerimizin karşılanması ve yasal hale getirilmesi, ücret iyileştirmelerimizin yapılmasıdır.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)
Bu haber toplam 420 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA