• Mardin28 °C
  • Diyarbakır20 °C
  • Batman26 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Oto lastikçilerden uyarı: Kış lastiğine geçmek için 1 Aralık’ı beklemeyin
20 Kasım 2023 Pazartesi 08:47

Oto lastikçilerden uyarı: Kış lastiğine geçmek için 1 Aralık’ı beklemeyin

Van merkezde mevsimin ilk kar yağışının ardından sabahın erken saatlerinden itibaren lastikçilerde kış lastiği yoğunluğu yaşandı. Araçlarının lastiklerini değiştirmek için gelenlerle dolup taşan lastikçilerde sürücülere 1 Aralık’ı beklemeyin uyarısı yapıl
Van merkezde mevsimin ilk kar yağışının ardından sabahın erken saatlerinden itibaren lastikçilerde kış lastiği yoğunluğu yaşandı. Araçlarının lastiklerini değiştirmek için gelenlerle dolup taşan lastikçilerde sürücülere 1 Aralık’ı beklemeyin uyarısı yapıldı.
 
Van’ın yüksek kesimlerine yağan karın ardından şehir merkezinde de kar yağışı görüldü. Trafikte sorun yaşamak istemeyen sürücüler, lastikçilerin yolunu tuttu. Sabah saatlerinden itibaren uzun kuyrukların oluştuğu lastikçiler ise 1 Aralık gelmeden kış lastiği değişimi uyarısı yaptı.
 
Ülke genelinde 1 Aralık itibari ile zorunlu kış lastiği dönemi başlayacak. Yolcu ve eşya taşımada kullanılan yabancı ve yerli plakalı araçlar, bu tarihten itibaren kış lastiği takmak zorunda kalacak. Ancak ticari araç sahiplerinin kış lastiği taktırmak için 1 Aralık tarihini beklememeleri önerildi.
 
“1 Aralık’ı beklemeden kış lastiği takılmalı”
 
Oto lastik ustası Ubeyt Karahan, “Müşterilerimizin biraz daha erken gelmeleri bizim için de onlar için de daha iyi olur. Genelde kar yağışı bekleniyor. Kar yağdıktan sonra yoğunluk oluşması, bizi zorluyor. Bugün de çok yoğunluk vardı. Sabahtan beri hiç durmadık. Çoğu müşterimiz, yoğunluktan dolayı geri gitti. Kar yağmadan gelirlerse, daha iyi bir hizmet alabilirler. Can güvenliği için kar lastiği çok önemli. Zorunlu olarak 1 Aralık ancak özellikle Van’da 1 Aralık’ı beklemeden kış lastiği takılmalı” ifadelerini kullandı.
 
“Sırada bekleyen 15 araç var”
 
Sabah saatlerinden itibaren durmadan çalıştıklarını buna rağmen yetişemediklerini söyleyen Fırat Karahan da, “Yüksek kesimlere ve şehir merkezine ilk kar yağdı. Bundan dolayı bayağı bir yoğunluk yaşıyoruz. Şuan sırada 10-15 tane araç var. Yollar ıslakken, lastikler de ıslandığı için değişim esnasında bizi biraz zorluyor. Havalar hala iyiyken gelip değiştirirlerse daha iyi olur” şeklinde konuştu.
 
“Bu uğradığımız onuncu lastikçiydi”
 
10 dükkana uğradığını ve hepsinde de sıranın olduğunu belirten araç sürücüsü Faruk Ergin, “Dün akşam yılın ilk kar yağışı oldu buralardı. Bugünün işini yarına bırakmayalım deyip lastikçilere koştuk. Bu uğradığımız onuncu lastikçiydi. Her dükkanda uzun kuyruklar vardı, mecburen burada durduk. Zaman, canımızdan daha önemli değil. Sıra da beklesek değiştireceğiz” dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA