• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ölümlü kazaya neden olan sürücünün serbest bırakılmasına ailesinden tepki
22 Haziran 2022 Çarşamba 09:40

Ölümlü kazaya neden olan sürücünün serbest bırakılmasına ailesinden tepki

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde kamyonetin motosikletliye çarpması sonucu yaşanan ölümlü kazanın ardından kamyonet sürücüsünün serbest bırakılması ölen kişinin yakınlarının tepkisini çekti.
Kaza, 17 Haziran 2022 Cuma günü saat 14.00 sıralarında Sadun Paşa Bulvarı'nda meydana geldi.
 
Edinilen bilgilere göre sürücü adayı A.A., bir sürücü kursuna ait 06 BPL 733 plakalı otomobil ile direksiyon eğitmeni gözetiminde seyir halindeyken ani bir hareketle direksiyonu sola kırdı.
 
Bu sırada arkadan gelen A.H. idaresindeki 34 BE 9162 plakalı kamyonet,  sürücü kursuna ait otomobile çarpmamak için direksiyonu sola kırınca önce dubaları devirdi, daha sonra karşı yönden gelen Abdullah Yılmaz'ın kullandığı 63 ADD 298 plakalı motosiklete çarptı.
 
Kazada ağır yaralanan motosiklet sürücüsü Abdullah Yılmaz, olay yerine çağrılan 112 acil servis ekiplerince Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
 
Yaralı Abdullah Yılmaz (22), burada yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.
 
Kazanın ardından gözaltına sürücü A.H., sevk edildiği adli mercilerce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
Kamyonet sürücüsünün hatası rapora yansıdı
 
Kazanın tespit tutağında kayda geçilen ifadelerde, direksiyon eğitmeni N.C gözetiminde olan sürücü adayı A.A'nın 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun "şerit izleme ve değiştirme kurallarına riayet etmeme", kamyonet sürücüsü A.H'nin ise aynı kanunun "aracın hızını, aracın yük ve teknik özelliğine, görüş, yol, hava  ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uydurmamak" maddelerinin ihlal ettiğine dikkat çekildi.
 
Aynı tutanakta, vefat eden Abdullah Yılmaz'ın ise "kazanın oluşumunda herhangi bir kural ihlalinin olmadığının" sürücü beyanları, kaza yeri ölçüm, incelemeler ve KGYS görüntülerinden anlaşıldığı kaydedildi.
 
Ölümlü kazaya neden olan kamyonet sürücünün serbest bırakılmasına tepki gösteren Abdullah Yılmaz'ın yakınları İLKHA'ya konuştu.
 
"Yeğenim hastane kaldırıldıktan 20 dakika sonra vefat etti"
 
Yeğeni Abdullah Yılmaz'ın hatalı sollama yapan kamyonetin çarpması sonucu vefat ettiğini belirten Dayı Salih Pehlivan, "Yeğenim eve bir miktar para bırakmak için arkadaşının motosikletini alıyor. Motosikleti sahibine götürdüğü sırada ters yönden gelen bir aracın çarpması sonucu vefat ediyor. Çarpan araç, yolun çift yol ve dubalı olmasına rağmen hatalı sollama yaparak motosikletle kafa kafaya çarpışıyor. Yeğenim hastane kaldırıldıktan 20 dakika sonra vefat ediyor." diye konuştu.
 
"Nöbetçi hâkimin elini vicdanına koysun"
 
Yeğeninin ölümüne neden olan kamyonet sürücüsünün serbest bırakılmasına tepki gösteren Dayı Pehlivan, "Kendi derdimize düştüğümüzden dolayı mahkemeye gidemedik ve ifade veremedik. Nöbetçi hâkimin, elini vicdanına koyması gerekir. Aynı olay kendi çocuğunun başına gelseydi aynı kararı verebilecek miydi? Kendisini sorgulamasını istiyoruz. Bu konuda gerekli mercilere de başvuracağız. Valimizin, Emniyet Müdürümüzün ve Adalet Bakanımızın konuya duyarlı olmasını istiyoruz. İnşallah adalet yerini bulacaktır. Nöbetçi mahkeme bizden herhangi birine ulaşıp ifade almadı. Karşı taraf nasıl bir ifade vermişse ya da mahkemede nasıl bir etki bırakmışsa bir gün bile cezaevinde kalmadan serbest bırakıldı." şeklinde konuştu.
 
"Araç diğer şeride geçerek motosiklete çarptı"
 
Kazanın nasıl olduğu ile ilgili bilgi veren motosiklet sahibi Muhittin Altundal, "Kazada vefat eden Abdullah, benim oğlumun arkadaşıdır. Yanımıza gelip oturdu. Babası para isteyince benden motosikletimi istedi. Ben de motosikletimi verdim. Dönüşteyken iki araç birbirini sıkıştırınca diğer araç gelip çocuğa çarpıyor. Kazayı görenler gelip bize haber verdi, biz de olay yerine geldik. Araç diğer şeride geçerek motosiklete çarptı. Araç yoldan çıkıp diğer yola geçmiş." ifadelerini kullandı.
 
Abdullah Yılmaz
 
"Çarpan araç, kendi şeridinden çıkıp yeğenimin olduğu şeride geçmiş"
 
Dayı Şevket Pehlivan ise "Kazayı duyanlar bana haber verince olay yerine ilk ben yetiştim. Geldiğimde ambulansa haber vermişlerdi. Ambulansla yaralı yeğenimi hastaneye götürdüler. Motosiklet yolda bulunan kanalizasyon kapağının üzerine devrilmişti. Çarpan araç, kendi şeridinden çıkıp yeğenimin olduğu şeride geçmiş. Motosikletin parçaları da halen yerdedir."
 
Evlatlarını kaybetmenin acısıyla herhangi bir açıklamada bulunamayan Yılmaz'ın anne ve babası ise adaletin en kısa zamanda yerini bulmasını istediklerini bildirdiler.  (İLKHA)
Bu haber toplam 411 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı
  • CHP heyetinden Ahmet Türk’e ziyaret
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA