• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Okuyan Genç Değişen Şehir
21 Kasım 2019 Perşembe 10:47

"Okuyan Genç Değişen Şehir"

Gaziantep’te "Okuyan Genç, Değişen Şehir" temasıyla öğrencilerin katılımıyla kitap okuma etkinliği düzenlendi.
Gaziantep’te Büyükşehir Belediyesi, Bülbülzade Eğitim Sağlık ve Dayanışma Vakfı ve Anadolu Öğrenci Birliği’nin ortaklığında "Okuyan Genç, Değişen Şehir" temasıyla kitap okuma etkinliği düzenlendi.
 
Kitap sevgisinin sokaklara taştığı kentte, etkinlik kapsamında öğrenciler ve vatandaşlar, sokaklarda ve parklarda aynı anda kitap okudu. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki düzenlenen etkinlikte, ilkokul ve ortaokul öğrencileri kitaplarını şehir merkezinde hep birlikte okudu.
 
Kitap okuma kültürünün kazanılması hedeflenen etkinlikte, okunan kitaplar kentteki yetim evlerine dağıtılmak üzere toplandı.
 
Kitap okuma etkinliğinde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu, Türkiye okuma istatistiklerinin güncellenmesi gerektiğini belirtti.
 
Kitapla buluşan gençlerin sayısının gün geçtikçe arttığını belirten Efiloğlu, "Dolayısıyla istatistiklere takılmayın. Ne kadar çok kelime bilirsen o kadar iyi düşünür ve ne kadar iyi düşünürsen o kadar iyi üretir, ne kadar çok üretirsen tüketim teknolojisinin bize vermiş olduğu o her şeyi tüketme, kullan at, değer bilmeme mantığından uzaklaşacağız ve kendinizi yetiştirmiş bir birey olarak hayatta yerinizi alırsınız. Kitap okuyarak sadece kendi bireysel gelişiminizi değil hayatınızı da güzelleştiriyorsunuz." diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından öğrenciler, 30 dakika kitap okudu. (İLKHA)
Bu haber toplam 340 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA