• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Okul servisleri sürekli denetlenmeli
07 Eylül 2019 Cumartesi 11:56

"Okul servisleri sürekli denetlenmeli"

Batman Valisi Hulusi Şahin, okul servislerinin kontrolünü okul müdürlerinin sürekli denetlemesi gerektiğini söyledi.
Batman Valisi Hulusi Şahin başkanlığında “2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Senebaşı Müdürler Toplantısı” ve “Okul Güvenliği Toplantısı” gerçekleştirildi. 
 
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen toplantıya; Vali Şahin’in yanı sıra kamu kurum müdürleri, okul müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda okul müdürlerine hitap eden Vali Hulusi Şahin, 2019-2020 eğitim-öğretim sezonun hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.
 
2023 eğitim vizyonunun Batman’da hayata geçirilmesinde en fazla önem verdikleri eğitim akademileri konusu olduğunu belirten Şahin, “Bu hususta Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ilgili biriminin çalışmaları devam ediyor. Okul Müdürlerimizin de bu akademilere sadece katılım seviyesinde değil, akademilerin başarılı bir şekilde çalışmasında da katkı sunmalarını bekliyoruz. 8 bine yakın öğretmenimiz var. Biz onları burada bir oryantasyona tabi tutmamız gerekiyor. Onların bilgilerini tazelememiz, ayrıca meslek nosyonlarını geliştirmemiz gerekiyor.  Bu hususta eğitim akademilerini mutlaka kullanalım. Çünkü bu öğretmenlerimiz yıllarca hizmet edecekler. Burada onlara vereceğimiz bir hizmetçi eğitim ve doğru bir istikamet meslek hayatları boyunca sürdürecekleri öğretmenlik hayatlarına da ışık tutacaktır. Aynı şekilde değerler eğitimi kapsamında öğrencilerimizi iyi birer insan olarak yetiştirmek ve öğrencilerimizin yetiştirmesinde en fazla sorumluluğu olan veli boyutu da bu eğitim akademisinin ilgi alanına giriyor.” dedi.
 
Konuşmasının devamında Şahin şunları söyledi: “Okul Müdürleri olarak öğretmenler odasında bir aile ortamı ve öğretmenler arasında huzuru tesis ettiğimizde başarı kendiliğinden gelecektir. Ayrıca okul müdürleri, okul güvenliği için okullarda görevli okul polisleri ile sürekli iletişim halinde olmalıdır. Okulların güvenliğini sadece Emniyet Müdürlüğüne bırakmıyoruz. Okul servislerinin kontrolünü okul müdürleri sürekli denetlemeli. Okul çevrelerinde internet kafeler, kahvehaneler ve kafeler var, denetleyici kurumları sürekli ayakta tutmanız lazım. Hep beraber iyi bir koordinasyonla çalışacağız. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılına daha fazla odaklanacağız, emek vereceğiz ve daha fazla mesai harcayacağız.”
 
Toplantı, konuşmanın ardından İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri tarafından okulların güvenliği için yürütecekleri çalışmalara ilişkin yaptıkları sunumun ardından sona erdi.(İLKHA)
Bu haber toplam 226 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA