• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öğrenciler Ramazanın gelişinin okullarını süsleyerek karşıladı
24 Mart 2023 Cuma 09:41

Öğrenciler Ramazan'ın gelişinin okullarını süsleyerek karşıladı

Siirt Fevzi Çakmak Ortaokulu idaresi, öğrenci ve öğretmenleri Rahmet ve bereket ayı Ramazan'ı her yıl okullarını süsleyerek karşılıyorlar.
Siirt Fevzi Çakmak Ortaokulu idaresi, öğrenci ve öğretmenleri Rahmet ve bereket ayı Ramazan'ı her yıl okullarını süsleyerek karşılıyorlar.
 
Siirt'te Fevzi Çakmak Ortaokulu idaresi ve öğretmenleri her yıl geleneksel hale getirdikleri "Hoş geldin Ramazan" etkinliği" düzenledi.
 
Okulun bir kısmındaki duvarları ve sınıfları süslendi, Ramazan ayında yapılması gereken ibadetler güzel örneklerle yazılarla işlendi.
 
Süslerle beraber yazılara işlenen, "Teravih namazını kıl", "Mukabeleye katıl", "Cemaatle namaz kıl", "Kur'an oku", "Her gün bir iyilik yap", "İyilikleri devamlı hale getir ", Allah'ı çokça zikret", "Teravih namazlarını kaçırma" sözleri "Ramazan" ayını çocuklara anlatacak şekilde tasarlandı.
 
"Etkinliği okulca bir gelenek haline getirdik ve bu etkinliği diğer okullara da yaymak istiyoruz"
 
Geçen sene olduğu gibi bu senede Ramazan ayının gelişini öğretmen, öğrenci ve okul idaresi olarak hep birlikte karşıladıklarını ifade eden Fevzi Çakmak Ortaokulu Müdürü Murat Kalkan, "Ramazanın heyecanını çocuklara yaşatmak amacıyla okulu bu şekilde süsleyerek karşılama kararı aldık. Maksat, öğrencilerimize Ramazan ayının bereketini yaşatmak ve farkındalık oluşturmaktır. Etkinliği Okulca bir gelenek haline getirdik ve bu etkinliği diğer okullara da yaymak istiyoruz. Evlerde de kutlanması, bir Ramazan köşesinin hazırlanması, ailece sohbet edilmesi ve cemaatle namaz kılınması çocuklar için bir farkındalık oluşturacaktır ve daha çok bilinçlendirecektir." ifadelerini kullandı.
 
"Çocuklar ilerde daha salih bir evlat ve öğrenci haline gelecektir"
 
Öğrencilerin hayatlarını evden çok okulda geçirdiklerine dikkat çeken Kalkan, "Okulda gördükleri bu tür etkinlikleri öğrenci mutlaka ailesiyle paylaşacak ve ailesiyle de yapmaya çalışacaktır. Bu hususlar bilinçaltına yerleşecek. İlerde de daha salih bir evlat ve öğrenci haline gelecektir. Ramazan mağfiret, sıla-i rahim, yardımlaşma ayı ama aynı zamanda da cihad ayıdır. Bedir savaşı Ramazan ayında yapıldı, Mekke Ramazan ayında fetih edildi. Kudüs Ramazan ayında fethedildi. İnşallah bu Ramazan ayı güzel fetihlere yol açar." ifadelerini kullandı.
 
"Ramazan etkinliğinde çok anlamlı yazılar da hazırladık bunları uygulayacağım"
 
Ramazan ayının gelişiyle çok heyecanlandıklarını ve arkadaşlarıyla birlikte böyle bir çalışma içirişine girdiklerini ifade eden Yusuf Tav, "Öğretmenlerimiz çok yardımcı oldular ve okulumuzu bu şekilde süsledik. Dün akşam da sahura kalktım, bu gün oruçluyum. Ramazan etkinliğinde çok anlamlı yazılar da hazırladık inşallah ben de bunları Ramazan ayı boyunca yapacağım." ifadelerini kullandı.
 
"Ailem de bu etkinliğe sevindi kardeşlerime de örnek olmamı istediler"
 
Arkadaşlarıyla birlikte Ramazan ayında yapılacaklar şeklinde bir çalışma hazırladıklarını ifade eden Nisa Alay, "Biz etkinliği bir gelenek haline getirdik. Her yıl mutlaka Ramazan geldiğinde okulumuzu süslüyoruz. Çünkü ramazan, bizim için rahmet ve bereket ayıdır. Ülkemizde nasıl bahar geldiğinde veya bayramlarda kutlamalar yapılır bizde aynı şekilde Ramazan ayı geldiğinde bir kutlama yapmak istedik. Ailem de bu etkinliğe sevindi. Kardeşlerime de örnek olmamı istediler. Ramazan geldiği için çok mutlu olmakla birlikte bu günde oruçluyum." dedi.
 
"Her arkadaşımız okuduğu yazıları uygulamaya çalışacaktır"
 
Ramazanın gelişini okullarını süsleyerek karşılamanın kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Elzahraa Ayman Ragab, "Çok güzel ve faydalı yazılar hazırladık. Mesela, her gün Kur'an Okumak, Allah'ı zikret, her gün iyilik yap ve bu iyilikleri devamlı hale getir şeklindeki yazılar hazırladık. Bu yazılar sayesinde her geçen arkadaşımız okuduğu yazıları uygulamaya çalışacak. Hepsi çok güzel ve heyecan verici şeylerdir." şeklinde duygularını paylaştı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA