• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öğrenciler bir hafta aranın ardından tekrar ders başı yaptı.
25 Kasım 2019 Pazartesi 17:28

Öğrenciler bir hafta aranın ardından tekrar ders başı yaptı.

Mardin’de okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 250 bin öğrenci, karnesiz ilk ara tatilin ardından tekrar ders başı yaptı.
Mardin merkez ve ilçelerinde yaklaşık 250 bin öğrenci, karnesiz ilk ara tatilin ardından bugün ders başı yaptı.
 
Yeni takvime göre, ilk dönem 17 Ocak Cuma günü sona erecek. Öğrenciler, 20-31 Ocak tarihleri arasında yarıyıl tatili yapacak. 3 Şubat'ta başlayacak 2. dönemin ara tatili ise 6-10 Nisan arasında. Okullar 19 Haziran 2020'de kapanacak.
 
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilk ara tatilde öğrencilere yönelik “Etkinlik Programı” hazırladı.
 
180'e yakın etkinlik çeşidinin belirlendiği programda, "gezi", "sağlık, doğa ve çevre", "bilgi ve teknoloji", "iletişim", "okuryazarlık", "sanatsal faaliyetler", "sportif faaliyetler", "araştırma ve gözlem", "oyun oynama ve bulmaca çözme", "sosyal sorumluluk", "günlük yaşam becerileri", "el sanatları", "bilim", "yardımlaşma", "kariyer planlama" ve "aile günü" olmak üzere 16 ana başlık yer alıyordu.
 
 
Peki, öğrenciler ara tatilde ne yaptı?
 
Öğrencilerden Baran Yalçınkaya, ara tatilinin çok güzel geçtiğini, gezip eğlendiğini söyledi. Boş zamanlarında kitap okuduğunu kaydeden Yalçınkaya, ara tatil bir hafta olmasına rağmen okulu özlediğini söyledi.
 
Ara tatili köyde geçirdiğini belirten öğrencilerden Hüseyin Yaşar, ata binmeyi öğrendiğini, hayvanlarla zaman geçirdiğini ve köy işlerinde akrabalarına yardım ettiğini belirtti.
 
Yaşar, “Köyde çok güzel zaman geçirdim, çok iyi geldi. At binmeyi ve hayvanlara bakmayı öğrendim. Köy işlerinde çalıştım, kitap okudum, dinlendim. Daha sonra Diyarbakır’a gidip dershanede çalıştım. Çok güzel bir ara tatil geçirdim.” dedi.
 
Kız öğrencilerden Ebra Ertekin de ara tatilde Mardin’in tarihi yerlerini gezdiğini söyledi. Ertekin, “Mardin merkez Artuklu ilçesindeki tarihi mekânları gezdim. Başta Kasımiye Medresesi başta olmak üzere Mardin Müzesini gezdim. Evde de bol bol dinlenip kitap okudum. Ara tatilin olması bizleri çok sevindirdi, çok faydalı oldu.” dedi.
 
“Okulda öğretmenlerimizle geçen 2 ayın muhasebesini yapmaya çalıştık”
 
Özcan Yılmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Tarık Yılmaz ise şunları söyledi:
 
“201-2020 eğitim öğretim yılının birinci döneminin ilk ara tatilini öğrencilerimizle beraber icra ettik.  5 günlük bir araydı, çocuklar bu sürede evlerinde dinlenmeye çalıştılar. Bizler de okulda öğretmenlerimizle geçen 2 ayın muhasebesini yapmaya çalıştık. Derslerin durumu, başarıyı, değerler eğitimini gözden geçirme fırsatı bulduk. Bu bir nevi basketbol maçındaki molaya benzedi, Türkiye’de ilk defa uygulandı. Çocuklarımız için inşallah faydalı olmuştur.” (İLKHA)
 
Bu haber toplam 781 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA