• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öğrenciler atık malzemelerden yaptıkları kedi ve kuş evleriyle camileri süsledi
18 Ocak 2023 Çarşamba 08:12

Öğrenciler atık malzemelerden yaptıkları kedi ve kuş evleriyle camileri süsledi

Siirt'te ortaokul öğrencileri hayvanları korumak ve israfa dikkat çekmek amacıyla yaptıkları kedi ve kuş evlerini camilerin bahçelerine dağıttı.
Siirt'te ortaokul öğrencileri hayvanları korumak ve israfa dikkat çekmek amacıyla yaptıkları kedi ve kuş evlerini camilerin bahçelerine dağıttı.
 
Fevzi Çakmak Ortaöğretim Okulu öğrencileri ‘Canlıları Seviyorum Projesi’ desteği ile geri dönüşüm malzemelerinden onlarca kedi ve kuş evi yaptı. Atık malzemeler ve atık ahşaplarla yapılan kulübelere isimler veren öğrenciler, daha sonra yaptıkları kedi ve kuş evlerini cami bahçelerine dağıttı.
 
Öğrenciler bu güzel çalışmayla hem büyüklerin hem de öğretmenlerinin takdirini topladı
 
Öğrencilerin yaptıkları atıklardan geri dönüşüm çalışması ile çok mutlu olduklarını ifade eden Cami İmam Hatibi Musa Doğrusever, "Bu gün Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencilerimizin sosyal sorumluluk projesi kapsamında geri dönüşüm ürünleriyle yapmış oldukları kuş ve kedi evlerini caminin bahçesine yerleştirdik. Öğrencilerimizin bu soğuk kış günlerinde böyle bir harekette bulunmuş olmaları bizleri mutlu etti, duygulandırdı. Cenâb-ı Allah Celle Celalühu ile Efendimiz Alehisselatu Vesselam buyuruyor ki: 'yeryüzündekilere merhamet ediniz ki gökyüzündekiler de size merhamet etsin.' Bu gün öğrenciler yapmış oldukları bu güzel çalışmayla hem büyüklerin hem de öğretmenlerinin takdirini topladı. Kendi arkadaşlarına da örnek oldular. Dinimiz özellikle israfın üzerinde durmaktadır, öğrencilerimizin bu geri dönüşüm çalışması daha da güzel oldu." ifadelerini kullandı.
 
Cami bahçelerini yapmış olduğumuz kedi ve kuş evleriyle süsledik
 
Bu haftaki ders konularının teknoloji ve tasarım olduğunu ve birlikte kedi evini yaptıklarını ifade eden Yusuf Nergis ve Hakkı Demirel, "Hayvanların üşümemesi ve aç kalmaması için geri dönüşümden eski ve atılmış tahtaları birleştirdik. Daha sonra sprey boya ile boyadıktan sonra kedi evini oluşturduk. Biz genelde atılmış malzemeleri topladık ve geri dönüşüme kazandırdık. Daha sonra Siirt'teki camilerin daha güzel görünmesi için cami bahçelerini yapmış olduğumuz kedi ve kuş evleriyle süsledik." dediler.
 
Hayvanların soğuktan ve açlıktan korunması amacıyla atık malzemelerden faydalandık
 
Cami bahçelerinin daha güzel görünmesi ve hayvanlarında bundan faydalanarak hem soğuktan hem açlıktan korunması amacıyla atık malzemelerden faydalandıklarını ifade eden Enes Okur ve İbrahim Tuncer, hayvanlar için yapmış oldukları kedi ve kuş evlerinin atık malzemelerden faydalandıklarını ve bu şekilde hayvanların hem aç kalmamasını hem de soğuktan korunmasını sağladıklarını söylediler.
 
Kedi ve kuş evlerini yaparken hiçbir zararlı medde kullanmadıklarını ifade eden 7'nci sınıf öğrencisi Hüsna Aşa, bu işi yaparken çok eğlendiklerini ve hayır olması hasebiyle yaptıkları kedi ve kuş evlerini cami bahçesine koyduklarını kaydetti. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
  • Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da
  • KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN TURİZMCİ ESNAFA ZİYARET
  • MİDYAT MÜFTÜSÜ BULUNMAZ’A PLAKET
  • Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA