• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Nemrut Krater Gölü’nde uzayın fotoğraflanması kratere ayrı bir güzellik katıyor
03 Ağustos 2022 Çarşamba 08:53

Nemrut Krater Gölü’nde uzayın fotoğraflanması kratere ayrı bir güzellik katıyor

Güneşin batışıyla sessizliğe bürünen ve ışık kirliliğinin olmadığı Nemrut Krater Gölü, Samanyolu Galaksisi ve derin uzayı pozlamak isteyenlerin tercih ettiği nadide mekânlardan biri.
Bitlis Eren Üniversitesinde görevli Doktor Öğretim Üyesi Cihan Önen'in, astrofotoğrafçılık tekniğiyle Nemrut Krater Gölü’nün eşsiz manzarasını milyonlarca yıldızla buluşturan görüntüleri hayran bırakıyor.
 
8 yıldan bu yana Nemrut Krater Gölü’nde uzay pozlaması ve vahşi yaşamı belgeselleştiren Önen, kraterin eşsiz manzarasını, milyonlarca yıldızla buluşturduğu görüntüler, kratere ayrı bir güzellik katıyor.
 
Astrofotoğrafçılığın (uzay fotoğrafçılığı) zor olduğunu, ortam şartlarının uygun olması gerektiğini belirten Önen, sadece fotoğraf çekmediğini, aynı zamanda milyonlarca yıldızın altında tefekkür ettiğini söyledi.
 
"Eşsiz güzellik için aylarca uğraş gösteriliyor"
 
Önen, “Uzun yıllardır buradaki gerek doğa gerek vahşi yaşamı gözlemlemekteyiz. Yüce Rabbül Aleminin yaratmış olduğu bu güzel yıldızların cıvıltısıyla doğanın bu eşsiz güzelliğinin bir arada olması bizleri hayran bırakmaktadır. Burada sürekli çekim yapılamıyor. 10 defa gelirsek ancak 1-2 defa yapabiliyoruz. Hava muhalefeti buna engel oluyor.  5-6 kare oluşturduk. Bu her bir kareyi bir ayda çekebildik.  Bu günleri özel olarak seçiyoruz. Samanyolu Galaksisi,  yıldızların bu eşsiz güzelliğini birleştirmek için bunun belli aralıkları ve zamanı var.” dedi.
 
"Samanyolu galaksisi ve milyonlarca yıldız pozlanıyor"
 
Sadece yıldızların fotoğrafını çekmediklerini aynı zamanda tefekkür ettiklerini dile getiren Önen, “Biz bu yıldızlara bakarak aynı zamanda tefekkür ediyoruz. Sadece görüntü yakalamak için burada değiliz. İnsan burada kendini kalben arındırıyor. Bunun yanında buradaki doğal güzellik milyonlarca yıldızla bir arada buluşması insanda ayrı bir hayranlık uyandırıyor. Çıplak gözle milyonlarcasını göremeyiz. Bunu özel astrofotoğraf tekniğiyle yakalıyoruz.” diye konuştu.
 
Kraterin kendine has eşsiz bir güzelliği olduğunu, bununla birlikte yıldızlarla birleşmesi ayrı bir güzellik kattığını dile getiren Önen, şunları söyledi:
 
“Nemrut Krater Gölü; gerek yükseltisi gerek eşsiz doğa güzelliğiyle kendisine hayran bırakıyor.  Milyonlarca yıldızın altındayız şu anda. Bu eşsiz kraterin içerisinde milyonlarca yıldız bize göz kırpıyor. Samanyolu Galaksisini pozladık. Bunun yanında fırsat buldukça derin uzay pozlamasını yapıyoruz.  Çektiğimiz karelerde 3 tane gölün birleşmesi var. Kendinizi uzayda hissediyorsunuz bu anı yakalamak, gözlemlemek insanlara ayrı bir haz ve mutluluk veriyor.”
 
“Biz bu yıldızlara bakarak aynı zamanda tefekkür ediyoruz"
 
Bu anı görüntülemek için sadece yerli turistler değil, Hollanda, Almanya, İran, Irak, dünyanın birçok yerinden insanların bu güzelliği görmek için geldiğini belirten Önen, gelişlerin sadece günübirlik olmadığını, gecenin karanlık anının tadını çıkarmak için burada kaldıklarını da sözlerine ekledi. (İLKHA)
Bu haber toplam 146 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
  • Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da
  • KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN TURİZMCİ ESNAFA ZİYARET
  • MİDYAT MÜFTÜSÜ BULUNMAZ’A PLAKET
  • Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA