• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
​Mülteci Olimpiyatları heyeti Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etti.
28 Eylül 2019 Cumartesi 11:44

​'Mülteci Olimpiyatları' heyeti Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etti.

Geçici Sığınmacılar ve Diğer Yabancı Uyruklular İle Türk Gençlerinin Sosyal Uyumunun ve Katılımının, Spor Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi heyeti, Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etti.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından başlatılan, Uluslararası Mülteci Olimpiyatları Vakfı, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından desteklenen "Geçici Sığınmacılar ve Diğer Yabancı Uyruklular ile Türk Gençlerinin Sosyal Uyumunun ve Katılımının, Spor Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi" (Mülteci Olimpiyatları) heyeti Şanlıurfa Valiliği'ni ziyaret etti.
 
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, heyeti Valilik toplantı salonunda kabul ederek, böylesi bir çalışmada Şanlıurfa'nın da yer almasından memnuniyet duyacağını ifade etti. Vali Erin, heyete Şanlıurfa'nın demografik yapısı, Suriyeli sığınmacılar ve şehrin diğer konuları hakkında bilgiler verdi.
 
Vali Erin'in proje heyetini kabulünden dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Burak Çağatay Doğan da proje hakkında bilgiler vererek, ev sahipliğinden dolayı Vali Erin'e teşekkür etti.
 
Olimpik Mülteci Vakfı'nın mali ve teknik uzman desteği verilecek, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülecek olan Geçici Sığınmacılar ve Diğer Yabancı Uyruklular İle Türk Gençlerinin Sosyal Uyumunun ve Katılımının Spor Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi'ne, protokol imzalanarak bir sivil toplum kuruluş da ortak edilecek.
 
BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, Türkiye Olimpiyat Komitesi, Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın destek vereceği proje, Şanlıurfa, Ankara, Bursa, Mersin ve Samsun illerinde 24 ay süreyle uygulanacak.
 
Proje ile; Türkiye'de yaşayan geçici sığınmacılar ile diğer yabancı uyruklular ve Türk vatandaşları arasında sosyal uyumun artırılması, spor aktiviteleri aracılığıyla genç sığınmacılar ve diğer yabancı uyruklulara erişimin sağlanması, hassas durumda olan veya korunmaya ihtiyaç duyan sığınmacı ve diğer yabancı uyruklu çocukların veya gençlerin tespit edilerek koruma mekanizmalarına yönlendirilmesi, sporun barışı sağlamadaki gücünden istifade edilerek sosyal gerilimin engellenmesi amaçlanıyor. (İLKHA)
Bu haber toplam 212 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
  • Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da
  • KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN TURİZMCİ ESNAFA ZİYARET
  • MİDYAT MÜFTÜSÜ BULUNMAZ’A PLAKET
  • Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA