• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Muhtarlar mahalle ve köylerde devletin temsilcisidir.
20 Ekim 2019 Pazar 09:39

“Muhtarlar mahalle ve köylerde devletin temsilcisidir.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle yayınlamış olduğu mesajda, muhtarların mahalle ve köylerde devletin temsilcisi olduğunu ifade etti.
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
 
Muhtarların, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü tebrik eden Vali Erin, muhtarların mahalle ve köylerde devletin temsilcisi olduğunu ifade etti.
 
Muhtarlık sisteminin, yerelden başlayıp evrensele uzayan demokrasi anlayışının çekirdeğini oluşturduğunu ifade eden Vali Erin, “Milletimizin tercihiyle iş başına gelen seçilmişler olan muhtarlarımız, en küçük yerleşim birimlerimiz olan mahalle ve köylerde devletin temsilcisidir. Milletimiz nezdinde seçkin bir konumu olan muhtarlık, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu müesseseye verdiği önemle hak ettiği değeri bulmuş ve bugün hem mülki amirliğin hem de yerel yönetimlerin büyük bir uyumla çalıştığı birimler haline gelmiştir.” ifadelerini kullandı.
 
Vatandaşların her alanda yaşadığı sorunları en iyi bilen, meydana gelen her gelişmeden ilk olarak haberdar olan muhtarlar olduğunu belirten Vali Erin, “Muhtarlık müessesemiz, bugün her zamankinden daha fazla yönetimde söz hakkına sahip olmuş, vatandaşların talep ve beklentilerini idareye en kolay ve etkili şekilde iletebilecekleri imkânlara kavuşmuştur. Vatandaşlarımızın her alanda yaşadığı sorunları en iyi bilen, meydana gelen her gelişmeden ilk olarak haberdar olan muhtarlarımız ile Valilik ve Kaymakamlıklarımız arasında kurulan bağ, her geçen gün kuvvetlenerek gelişmeye devam etmektedir. Her bakımdan gelişen ve büyüyen ülkemizin, muhtarlarımızla daha güzel olduğunu ifade ederek, 19 Ekim Muhtarlar Gününü tebrik ediyor, tüm muhtarlarımıza başarılar diliyorum.” diye konuştu. (İLKHA) 
 
 
https://ilkha.com/guncel/muhtarlar-mahalle-ve-koylerde-devletin-temsilcisidir-106822
Bu haber toplam 273 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA