• Mardin25 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak17 °C
  • İstanbul16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MÜFTÜ BULUNMAZ’DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
09 Nisan 2024 Salı 16:37

MÜFTÜ BULUNMAZ’DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Midyat İlçe Müfütüsü Ergün Bulunmaz Ramazan Bayramı münasebetiyle mesaj yayınladı.

Müftü bulunmaz mesajında; Şehr-i Ramazan ve Bayram... Kardeşine tebessüm etmeyi sadaka bilen peygamber ahlakının müntesiplerine, yeryüzündeki olanca kötülüğe karşılık, kardeşlik ve muhabbeti bütün âleme yaymak için büyük bir umut ve azimle çalışan selamet/esenlik ehli Müslümana, âlemlerin rabbinden bir hediye ve rahmet vesilesi olduğu gibi müminlere Allah’ın armağanıdır. Bu vesileyle Şehr-i Ramazan’a, Leyle-i Kadre ve bayrama kavuşturan Allah’a hamd ediyoruz.

Şehr-i Ramazan ve Bayramın birlik, kardeşlik ve beraberliğimizi, gönül köprülerimizi onarmak ve güçlendirmek suretiyle bizlere yüklediği en önemli görev bilinciyle hayatımızın merkezine alıp bayramı öylece kutlamalıyız. Çocuklarımız başta olmak üzere can taşıyan her varlığa sevgi ve merhametle muamele etmeli, bu iyilik, rahmet ve güzellik iklimini gelecek nesillere maneviyatına uygun, en güzel şeklini muhafaza ederek tanıtıp taşımalı ve taşıtmalıyız.

Şehr-i Ramazan ve Bayramlar bize öyle bir ahlak aşılamalı ki orada atılan temel ile bir ömür boyu Anne-babalarımızı, aile büyüklerimizi, akraba ve komşularımızı ziyaret ederek onların gönlünü almalı... Sevgi ve merhamete muhtaç olan yetim, öksüz, garip, hasta, yaşlı ve kimsesizlerin sevinci olalı; kardeşlerimizin arasındaki kırgınlıkları ve küskünlükleri sonlandırıp sulha/barışa sarılmalı/öncü olmalı, çocuklarımızı da bayramın coşkusuyla buluşturarak onların zihinlerinde güzel hatıralar oluşturmalı ki iyilik yolunda açılan çığırdan kıyamete kadar nasiplenebilenlerden olmalı…

İyilikleri merkeze alırken tedbiri elden bırakmamalı, bu güzel günlerde insanları üzebilecek davranışlardan sakınmakla birlikte özellikle trafikte sabır ve dikkati ilke edinmeliyiz. Şehr-i Ramazan’da elde ettiğimiz kazanımları, sabır ve güzellikleri bayram sonrasına; hayatımızın geri kalan zamanlarına da taşıyarak iyilik/güzellik iklimini hayat boyu yaşamaya devam etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Midyat halkı, ülkemiz ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. Yüce Rabbimden Filistin’li kardeşlerimize yönelik uygulanan zulmün sonlandırılmasını ve oradaki kardeşlerimize de kıyamete kadar huzurlu bir şekilde bayramları bayram gibi yaşatmasını; bu bayramı barış, mutluluk ve huzurun yeryüzünün her yerine hâkim olduğu bir dünyanın inşasına vesile kılmasını, hep birlikte sağlık ve afiyet içinde nice bayramlara eriştirmesini niyaz ediyorum.

Ergün BULUNMAZ

Midyat Müftüsü

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA