• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MÜFTÜ BULUNMAZDAN  MÜBAREK RAMAZAN AYI MESAJI
22 Mart 2023 Çarşamba 14:37

MÜFTÜ BULUNMAZ'DAN "MÜBAREK RAMAZAN AYI" MESAJI

Midyat İlçe Müftüsü Ergün Bulunmaz Mübarek Ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Müftü Ergün Bulunmaz Mesajında;

Eşrefi mahlukat olarak yaratılıp nice imkan ve nimete kavuşturulan kullar olarak bizler, Allah katında kulluğa kabul olanların arasına dahil olmak için sağlanan fırsatlardan birine daha kavuşturduğu için Rabbimize hanmd ile...

Kullukta aşırılıklardan sakındırıp istikameti bulup dengede yaşamımıza rehberlik eden Resulullah’a salat ve selam ile...

Rahmet, bereket, bağışlanma, arınma, Ramazan ayına... teravih, barış, kardeşlik ve huzur mevsimine Rahman ve Rahim ismin ile...

İbadet ve maneviyatın güzel ahlakla, akraba ve komşuluk ilişkilerimizi samimiyet ve muhabbetle bütünleştiren oruç iklimi; bizi dünya ve ahiret mutluluğuna ulaştıracak vesilelerdendir. Kulluk özümüze döndüğümüz, Kur’an ayetlerini tefekkür edip geçmişimizi muhasebe ve geleceğimize olumlu yönde istikamet fırsatı bulduğumuz bu ayda, başta Rabbimiz, ailemiz, çocuklarımız olmak üzere çevremize ve tüm mahlukata karşı sorumluluğumuzu hatırlayıp gereğini yerine getirmemiz gerekmektedir.

Ramazan ayına dair tüm güzellik ve heyecana çocuklarımızı dahil ederek, iştirak edecekleri teravih ve diğer ibadetlerde olumsuz hatıralar yerine gönüllerine iyilik tohumlarını ekmeye azami gayret göstermeliyiz.

Dinimizin emri olan Ramazan orucu ile bu ayda edindiğimiz güzel hasletlerden olan zekat, fıtır sadakası, yardımlaşma, fakiri, yetimi gözetmek gibi adetlerimizi eskisinden daha fazla pekiştirerek, özellikle afet bölgesinden gelen ya da o bölgede yardım bekleyen kardeşlerimize yönelik bir seferberliğe dönüştürelim.

Büyük bir heyecanla kavuştuğumuz on bir ayın sultanını karşıladığımız bugünlerde Ülke olarak mahzun olsak da el birliğiyle omuz omuza tüm zorlukları aşmak üzere kenetleneceğiz inşaallah. Nitekim Rabbimizin İnşirâh Sûresi’nde vadettiği her zorluğun ardından mutlaka kolaylığın geleceğine dair ilahi müjdesine yürekten inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, gelişiyle gönül dünyamıza mutluluk veren rahmet, bereket, huzur iklimi Ramazan ayının; İslam alemine, ülkemize, ailelerimize, Midyat ilçemize hayırlar getirmesini yüce Allah’tan temenni eder, hayırlı Ramazanlar dilerim.

Ergün BULUNMAZ

İlçe Müftüsü

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
  • Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da
  • KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN TURİZMCİ ESNAFA ZİYARET
  • MİDYAT MÜFTÜSÜ BULUNMAZ’A PLAKET
  • Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA