• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Motosiklet kullanırken nelere dikkat edilmelidir?
14 Ekim 2022 Cuma 08:03

Motosiklet kullanırken nelere dikkat edilmelidir?

Tüm Eğitim ve Öğretim Kurumları Federasyonu Başkanı Aydın Bucuka, motosiklet kullanımı ve Motokuryelerin trafikteki durumları hakkında açıklamalarda bulundu.
Türkiye Tüm Eğitim ve Öğretim Kurumları Federasyonu Başkanı Aydın Bucuka motosiklet kullanımında kullanıcının koruyucu aparatları ve trafikteki durumlarına değindi.
 
Güvenli sürüş teknikleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Bucuka, başta ehliyet ve psikoteknik belgesi olmak üzere motosiklet kullanırken can güvenlikleri açısından koruyucu aparatların mutlaka olması gerektiğini belirtti.
 
Bucuka, motorcuların da trafikte seyreden diğer araçlarla aynı haklara sahip olduğunu ve trafikte gerek motosikletlilerin gerekse de diğer araçların birbirlerine saygılı olması gerektiğini belirtti.
 
“Motorcuların hakları ve trafik kurallarına uyması diğer araçlarla aynıdır”
 
Bucuka yaptığı açıklamada, “Güvenli sürüş teknikleri ile ilgili motorcular evvela kasklarını takmaları gerekir. Vücut korucuyu yelek, dirseklik ve dizlikleri trafikte muhakkak takmaları gerekir. Motorcuların trafikte seyreden diğer araçlarla aynı haklara sahip olduğunu ve trafik kurallarının motorcular için de gerekli olduğunu belirtmek istiyorum. Trafikte motorcuların emniyet şeridini ihlal ve araçların arasında makas atma, kırmızı ışık ihlali, hız limitlerine uyma noktasında trafikte seyreden diğer araçların trafik kurallarına uyma zorunluluğu ne ise bu durum motorcular için de geçerlidir. Güvenli sürüşle ilgili motorculara belirtmek istediğimi konulardan biri de araç aralarında makas atmamaları. Sollama yaparken zamanında, aracı sıkıştırmadan kendini araca göstererek, öndeki ve arkadaki aracı tehlikeye sokmayacak şekilde sollama yapmaları gerekmektedir. Hız limitlerine uyup kural dışı hareketlerden sakınmak gerekmektedir.” ifadelerine yer verdi.
 
“Diğer araç sürücülerin trafikte motorların da bir araç olduğu unutmamaları gerekmektedir”
 
Pandemi sonrası Motokurye sektörünün canlandığına dikkat çeken Bucuka, “Motorcularda Moto kuryelerle ilgili pandemi döneminde bir sektör oluştu. Trafikteki sürücülerin de motorculara müsamaha göstermeleri gerektiği, onların da bir araç olduğunu unutmamaları gerekmektedir. Motorcuların da diğer sürücülere karşı duyarlı olmalarını istiyoruz.” dedi.
 
“Motor kullanıcılarına mesleki yeterlilik şartı getirilmelidir”
 
Bucuka, motorcuların mesleki yeterlilik belgesi olan psikoteknik ve SRC belgesinin olması gerektiğini söyleyerek, “Son zamanlarda motokuryelerin yoğunlukta olduğunu ve bunların birçoğunun sürücü belgesinin olmadığını ve artık bir sektör haline geldikleri için bir denetim mekanizmasının olması gerektiğini düşünüyorum. Buradaki arkadaşlarımız trafikteki diğer sürücüler gibi dikkat ve refleks düzeyini ölçecek psikoteknik talebinde bulunulabilir. Bunun yanı sıra artık bir meslek grubu olduğu için mesleki yeterlilik belgesi olan SRC belgesinin istenebilir.” şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 267 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA