• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Miraç Kandili’nde Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşması için dua edildi
11 Mart 2021 Perşembe 11:31

Miraç Kandili’nde Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşması için dua edildi

​Şırnak'ın Cizre ilçe Müftülüğü tarafından düzenlenen programla ihya edilen Miraç Kandili'nde, Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşabilmesi dua edildi.
Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in Mekke’den Kudüs’e oradan da Allah’ın huzuruna yükseldiği gece olan Miraç Kandili, Şırnak’ın Cizre ilçesinde de ihya edildi.
 
El Cezeri Yatılı Kur’an Kursu öğreticisi Mehmet Şirin Kızılkaya’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İl Müftü Yardımcısı Hanifi Özlen’nin konuşmasıyla devam etti.
 
El Cezeri Kur’an Kursu öğrencilerinin Kürtçe ve Türkçe ilahilerinin ardından program, Abdullah Aksoy ve Hasan Kutlu’nun Mevlid okumasıyla sürdü.
 
Ardından ellerini semaya kaldıran Müslümanlar, İslam alemi başta olmak üzere siyonist işgalcilerin zulmü altında olan Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne kavuşması için dua etti.
 
“Selahaddin-i Eyyubi gibi Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmamız lazım”
 
Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in “Üç cami için yolculuğa çıkılır, bunlar Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Aksa’dırç” Hadis-i Şerifini anımsatan İl Müftü Yardımcısı Hanifi Özlen, Kudüs’ün Müslümanların ilk kıblesi olduğu için önemli ve değerli olduğunu söyledi.
 
Müslümanların Kudüs Fatihi Selahaddin-i Eyyubi gibi Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmaları gerektiğini dile getiren Özlen “Bunun için İslam ülkelerinin bu konuda ittifak etmeleri gerekiyor. Türkiye başta olmak üzere İslam ülkeleri, israile karşı hem siyasi hem maddi boykot ve girişimlerde bulunması gerekiyor. Bu daha çok yönetimlere düşen bir görev. Müslümanlar olarak, Kalbimiz Kudüs’ü seviyor. Onu inşa eden Peygamberimizdir ve bizim kutsalımızdır. Mescidi Aksa, diğer dinler için de kutsal sayılır lakin daha çok Müslümanlar için kutsal olan bir yer çünkü, ilk kıblemizdir. Bizim var gücümüzle Kudüs’e sahip çıkmamız gerekiyor. Bunu için de Müslüman kardeşlerimizi bilinçlendirmemiz gerekiyor.” dedi.
 
“Kudüs siyonizmin işgali altında olduğu müddetçe Müslümanlar esir durumdadır”
 
Kudüs’ün siyonizmin işgali altında olmasının Müslümanların esir durumda olduğunu gösterdiğini ifade eden Cizre İlçe Müftüsü Süleyman Baran, Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne kavuşabilmesi için Müslüman ailelerin yeni Selahaddin Eyyubilerin yetiştirmesi gerektiğini ifade etti.
 
Müslümanların çocuk, genç ve yaşlı ile her ortam ve imkanla Kudüs davasını benimsemesi gerektiğini söyleyen Baran, “Çocuklarımızla, gençlerimizle, ailelerimizle, okullarımızda, camilerimizde, vaazlarımızda, kürsülerimizde Kudüs’ü halka anlatmalıyız. israilin def edilebilmesi için ne yapmalıyız? Kudüs’ün işgalden kurtulması için dua etmeliyiz, israil mallarına ambargo uygulamalıyız. Bu gibi faaliyetler Kudüs’ü eninde sonunda özgürlüğüne kavuşturacaktır. Dün Selahaddin Eyyubi gibi komutan ve büyük bir dava adamı çıktıysa onun gibi birisi daha da çıkacaktır. Allah’ın izniyle Kudüs, Mescid-i Aksa israilin zulmü ve işgali altında kurtularak hür olacaktır.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 1849 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Bina ikmal inşaatı yaptırılacak
  • Midyat MYO’da öğrencilere iftar verildi
  • Vali Tuncay Akkoyun, yetim çocuklar ve aileleriyle iftar yaptı
  • Bağlar ve Seyitler’de Sondaj Kuyusu Kazı Çalışmaları Tamamlandı
  • Adana'da 250 sikke ele geçirildi
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA