• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Minibüsçülerden akaryakıt zammına tepki: Mazot parasına çalışıyoruz
22 Ocak 2022 Cumartesi 13:18

Minibüsçülerden akaryakıt zammına tepki: Mazot parasına çalışıyoruz

Son dönemde akaryakıta üst üste gelen zamlara tepki gösteren minibüsçüler, kazandıkları paranın büyük çoğunluğunu mazot parası olarak vermek zorunda kaldıklarını, son dönemde para kazanamaz duruma geldiklerini ifade ettiler.
Yaklaşık 3 ay içerisin birbiri ardına gelen zamlar sonrasında fiyatı ikiye katlanan akaryakıt, taşımacılık sektörü başta olmak üzere neredeyse tüm sektörleri dolaylı olarak olumsuz manada etkiledi.
 
Başta dolar kuru sebebiyle yapılan artışlar, ardından maliyet artışları bahanesiyle yeniden ard arda yüksek miktarda zamlar yapıldı. Yaşanan zam furyası sebebiyle aracını dışarı çıkarmakta bile zorlanan vatandaşların yanı sıra toplu taşıma hizmeti sunan esnaf da ciddi oranda olumsuz etkilendi.
 
Akaryakıta yapılan zam, taşımacılık fiyatlarının değişmesine, buna bağlı olarak tüm yaşam malzemelerinde de fiyat artışına sebep oldu.
 
Akaryakıt zamları ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan minibüsçüler, ard arda fahiş oranlarda yaşanan zamlar sebebiyle artık para kazanamadıklarını, kazandıkları parayı da mazota vermek durumunda kaldıklarını söylediler.
 
Akaryakıta her geçen gün zam geldiğini belirten Kadir Topçu, "Şu anda minibüs camiasında akaryakıt için çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz akaryakıtın düşürülmesini istiyoruz çok mağduruz." dedi.
 
Hakan Kaynar
 
"Geçen sene en fazla 250 TL'ye mazot alıyorduk şimdi ise 650-700 TL'ye alıyoruz"
 
"Akaryakıt zamları bizi perişan etti" diyen Hakan Kaynar, "Haftalık zam geliyor. Arabaları görüyorsunuz halimiz ortada benim 3 tane çocuğum var 100-150 TL para alıyoruz. Bu parayı çocuklarıma mı, kirama mı, faturalarıma mı vereyim? Ne yapacağımızı şaşırdık! Çalışıyoruz ama sadece mazota çalışıyoruz. Geçen sene en fazla 250 TL'ye mazot alıyorduk. Şu anda 650-700 TL'ye mazot alıyoruz. Bu durum şu anda bizi kurtarmıyor, eksideyiz. Nereye kadar gider bilmiyoruz. Mazotun düşmesini istiyoruz. Araba günde bin, bin 200 TL para kazanıyor. Arabaya mı yazalım kendimize mi alalım parayı bilmiyoruz." şeklinde konuştu.
 
Taner Bakış
 
"Ya bu petrolcülerin gözü doymuyor ya da biz ülkeyi doyuramıyoruz"
 
Yaşanan zamlara tepki gösteren Taner Bakış da, "İnsanların gözünün içine bakarak ancak bu kadar yalan söylenebilir. Akaryakıt dolar kuruna bağlıyken bugün akaryakıt nasıl oluyor da dolardan daha pahalı oluyor. Ya bu petrolcülerin gözü doymuyor, ya da biz ülkeyi doyuramıyoruz. Bugün dolar kuru düştüğünde enerji düzenleme kurumu başkanı çıktı dedi ki çok büyük bir indirim olacak dedi. 2 gün sonra 4-5 TL zam geldi. Bizi nereye kadar soyacaklar anlamadım." diye konuştu.
 
Haco Akay
 
"Akşama kadar çalışıyoruz, çalıştığımızın yarısından fazlası mazota gidiyor"
 
Artık söylenecek sözlerin de para etmediğini ifade eden Haco Akay ise şöyle konuştu:
 
"Söylenecek o kadar çok şey var ki söylesek bile fayda etmez. Duysalar da duyumsamazlıktan gelirler. Ben sabahtan akşama kadar çalışıyorum, kazandığımın yarısından fazlasını mazota veriyorum. Geçen sene 6,20 kuruş, 6,40 kuruş olduğunda 20 kuruş için oflayıp pufluyorduk. Geçen sene ile bu sene arasında 7,50-8 lira zam geldi. Biz akşamdan akşama fullüyoruz. Deponun bitmesini beklemiyoruz. Geçen sene 260-270 TL civarında mazot alıyorduk ama bugün 650-700 liralık alıyoruz. Aşırı yüksek bir zam geldi. Bunun önüne kimse geçemez. Öyle tahmin ediyorum ki, 2023 yılına kadar da mazot 20 TL'yi bulacak. Akşama kadar çalışıyoruz, çalıştığımızın yarısından fazlası mazota gidiyor." (İLKHA)
Bu haber toplam 233 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA