• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Midyat’tan depremzedelere yardım çağrısı
26 Ocak 2020 Pazar 11:12

Midyat’tan depremzedelere yardım çağrısı

Mardin’in Midyat ilçesin’ den depremzedelere yardım kampanyası.

Elazığ ve Malatya'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından, Midyat Belediyesi ve Midyat Kaymakamlığı öncülüğünde ilçede “Elazığ Geçmiş Olsun, Midyat Halkı Yanında” yardım kampanyası başlatıldı.

Belediye Meclis salonunda kent konseyi ve bazı sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşen toplantısı ardından basın açıklaması düzenlendi.

Düzenlenen Basın açıklamasını Belediye Başkan yardımcısı Şehmus İleri yaptı.

Deprem bölgesindeki vatandaşlara destek olmak amacıyla yardım kampanyası başlattıklarını kaydederek İleri şöyle konuştu:

“Elazığ ve Malatya illeriyle ilçelerinde meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar dileriz. Elazığ depremindeki vatandaşlarımızın dertlerine ortak olmak, yaralarını sarmak için Belediye Başkanımız Sayın Veysi Şahin’in talimatlarıyla, Midyat Kaymakamı Sayın Tekin Dündar’ın destekleriyle, Belediyemiz önderliğinde, Midyat geneli diğer resmi kurum ve STK ‘lar ile iş birliği yapılarak bir yardım kampanyası başlatılmıştır. Bu yardım kampanyası kapsamında; Estel Zabıta Bürosu (Estel Hanı), Midyat Zabıta Bürosu (Midyat Dörtyol), Midyat Belediyesi (Zabıta Ek Bina), Sosyal Market (Estel Taziye Evi Yanı), Bahçelievler Mahallesi Çay Bahçesi Yanındaki Bina’da toplama noktalarına oluşturuldu.” dedi.

İleri yapılacak yardımların, “Kuru Gıda, Erzak, Battaniye, ısıtıcı, yatak, nevresim, yorgan, yastık, giyim, hijyen ve temizlik maddesi, çocuk maması, barınma malzemeleri ve diğer insanı yardımlar tırlar ile deprem bölgesine ulaştırılacak. “Elazığ Geçmiş Olsun, Midyat Halkı Yanında” sloganıyla başlattığımız bu kampanya ’ya Midyat halkının desteğini bekliyoruz.” Açıklamasında bulundu.  

 

 

Bu haber toplam 3255 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA