• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Midyattan Deprem bölgesine yardım seferberliği
28 Ocak 2020 Salı 12:36

Midyat'tan Deprem bölgesine yardım seferberliği

Mardin’in Midyat İlçesinde Deprem bölgesine yardım seferberliği.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremin ardından yardım kampanyası başlatan Midyat Kaymakamlığı ve Midyat Belediyesi, toplanan yardımları Elazığ'a gönderdi.

Midyat Belediyesi ve Midyat Kaymakamlığı öncülüğünde “Elazığ Geçmiş Olsun, Midyat Halkı Yanında” programı çerçevesinde başlatılan kampanyada toplanan yardımlar, düzenlenen törenle deprem bölgesine gönderildi.

- Acılarımızı en hafife indirmeye çalışacağız:

Midyat İlçe Kaymakamı Tekin Dundar burada gazetecilere yaptığı açıklamada, depremlerin Allah’ın bir takdiri olduğunu, ancak yaraları sarmak ve acıları paylaşmanın da üzerimize düşen bir vazife olduğunu söyledi.

Kaymakam Dundar şöyle konuştu: “Bu tür yıkıcı depremler olduğu zamanda milletimizden Allah razı olsun 81 vilayet Türkiye’nin dört bir yanında dayanışma içerisinde bu yaraları sarmaya gayret ediyor. Bugünde Midyat halkımız, Kaymakamlığımız ve Belediyemiz öncülüğünde bir dayanışma örneği göstererek bu yaraları sarmaya gayret ediyoruz. Bizler tabi ki bu ülkenin vatandaşıyız. Midyatlı kardeşlerimiz bu konuda bu dayanışmadan geri durmadılar. Burada herkes kendi imkanları ölçüsünde kurumlarımız ayni olarak yardımlarını bugün gönderiyorlar. Bundan sonra da ülkenin hangi noktasında olursa olsun bu tür afetlerde, bu tür musibetlerde hep beraber bir arada dayanışarak inşallah acılarımızı en hafife indirmeye çalışacağız.” Dedi.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin ise Midyat'ta tüm vatandaşların depremzedeler için seferber olduğunu söyledi.

-Elazığlı kardeşlerimize geçmiş olsun diyorum:

Şahin depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa dileklerini ileterek, destek sağlayan herkese teşekkür etti.

Başkan Şahin “Midyat Belediyemiz öncülüğünde, Midyat Kaymakamlığımızın destekleriyle Elazığ’daki depremzede kardeşlerimize az da olsa katkıda bulunmak amacıyla bir kampanya düzenlemiş bulunuyoruz. Bu kampanya neticesinde çok değerli kadirşinas Midyat halkı gereken teveccühü göstermiştir. Bu vesileyle bu kampanyada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Elazığlı kardeşlerimize geçmiş olsun diyorum. Vefat edenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik'in dua okumasının ardından toplanan yardımlar, deprem bölgesine gönderildi.

Törene, Midyat Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, İlçe Emniyet Müdürü Bolkar Bostancı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal, Belediye Başkan yardımcıları Servet Yücel Oğuz, Şehmus İleri, Metin Kutlu, Abdurrahim Çelik, Midyat Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkanı Zeki Ayyıldız, Midyat Kızılay Şube Başkanı Murat Aykat, Kent Konseyi Başkanı Zeyni Bedir, Belediye personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

img_0730.jpg

Bu haber toplam 5510 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA