• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Midyattaki Köy Okulunu Koleje Dönüştürdü
27 Haziran 2022 Pazartesi 09:57

Midyat'taki Köy Okulunu Koleje Dönüştürdü

Midyat'ta okul müdürü Ubeydullah Akbulut, iki yıl önce atandığı Kayalıpınar köy okulunu baştan aşağı değiştirerek modern bir eğitim yuvasına dönüştürdü.

Mardin'in Midyat İlçesine bağlı Kayalıpınar Köyü İlk ve Ortaokul Müdürü Ubeydullah Akbulut, yüreğindeki eğitim aşkıyla müdürlüğünü yaptığı okulda gelecek nesilleri yetiştirirken, genç meslektaşlarına da örnek oluyor.

Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Müdür Yardımcılığı görevini yaparken Kayalıpınar Köyü İlk ve Ortaokuluna atanan Ubeydullah Akbulut, idareci ve öğretmenleri ile el birliği yaparak öğrencilerinin daha iyi şartlarda eğitim öğretim görmesi için "Bir hayalim var" projesini hayata geçirdi.

Okul Müdürü Akbulut, hayırseverlerin katkısıyla 350 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü köy okulunun çehresini değiştirerek, kolejleri imrendirecek modern bir eğitim yuvasına dönüştürdü. Okulun yenilenen sınıfları, yenilenen bahçesi, koridorları, öğretmenler odası, bilişim odası, idareci odaları, anasınıfı, spor odası ve kütüphanesiyle yeni bir çehreye bürünerek eğitimde bahaneye yer olmadığını ispatı oldu.

"SEVGİ ORTAMI OLUŞTURDUK"

Okulda gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi veren Okul Müdürü Ubeydullah Akbulut, “Okulda gerçekleştirdiğimiz bütün çalışmalarda gönüllük esasına dikkat ettik. Sevgi ortamı oluşturduk. Mevzu çocukların geleceği olunca eğitim öğretimin bahanesi olamayacağını ispat ettik. İdareci, öğretmen, veli ve öğrencilerimizle birilikte çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Eğitim ve öğretim hem benim hem de çocuklarım açısından daha güzel bir ortamda devam edecek. Çocuklar ve velilerimiz çok mutlu. Yaptıklarım için ben de mutluyum ve huzurluyum. Yapılması gereken neyse onu yaptım. Öğrencilerimiz daha iyisini hak ediyor. Fiziksel anlamda değişim yaşanan okulumuzda kısa zaman içinde akademik başarının da gerçekleşeceğine inanıyorum.” dedi.

YAPILAN ÇALIŞMALARI AÇIKLADI

Okulun boyama ve tadilat işlerini de kendilerinin yaptığını anlatan Müdürü Akbulut, "Okul duvarlarımızı öğrencilerimizle beraber boyadık. Resim öğretmenimiz Erkam Uğur tarafından okulumuzun dış bölümlerine resimler çizildi. Teneffüslerde ve öğrencilerin boş zamanlarında oturması için okulumuza oturma banklar kurduk. Okulumuzun bahçesinde peyzaj düzenlemesi ve bütün ağaçlar için damlama sulama sistemi yaptık. Çocuklarda hayvan sevgisi oluşturmak için bahçemiz de yaptığımız kümeste tavuk ve kaz besliyoruz. Okulumuzun girişinde 'Sosyal Bilgiler' koridoru ve Şiir köşesi oluşturuldu. Okul için merdiven basamaklarına bilgilendirici yazılar yazıldı. İdareci ve öğretmenler odaları tadilattan geçirildi. Kız öğrencilerimiz için okul bahçemize oyun çizgileri çizildi. Okul bahçemize badminton sahası yapıldı. Okul mescidi yenilendi. Okulumuzun bütün sıra ve masalarını yeniledik. Telkari Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesiyle kardeş okul protokolü doğrultusunda Bilişim Metal ve Elektrik Bölüm öğrenci ve öğretmenleri okulumuzdaki eksikleri giderdiler. Okulumuzun bahçesine iki adet içme suyu çeşmesi yaptık. Okulda ilk kez anasınıfı ve 8. sınıf öğrencilerimiz için yıl sonu mezuniyet töreni yapıldı. 8.Sınıflarımız için LGS Sınavı öncesi moral pikniği yapıldı." diye konuştu.

Öğrenci Velileri,  Okul Müdürü Ubeydullah Akbulut'un örnek bir müdür olduğunu ifade ederek, “Okul Müdürümüzün ve öğretmenlerimizin yaptığı çalışmalar takdire şayan. Kendilerine örnek çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

5-029.jpg

Bu haber toplam 509 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA