• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Midyatta Yusuf el-Karadavi için gıyabi cenaze namazı kılındı
28 Eylül 2022 Çarşamba 08:41

Midyat'ta Yusuf el-Karadavi için gıyabi cenaze namazı kılındı

Ömrünü İslam'a ve İslami çalışmalara adayan Dünya Müslüman Alimler Birliğinin Kurucu Başkanı Mısırlı Prof. Dr. Yusuf el-Karadavi için Mardin'in Midyat ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı.
Midyat Hacı Kasım Altunkaya Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından ömrünü İslam'a ve İslami çalışmalara adayan, Dünya Müslüman Alimler Birliğinin Kurucu Başkanı, İslam dünyasının büyük alimlerinden Mısırlı Prof. Dr. Yusuf el-Karadavi için gıyabi cenaze namazı kılınarak dua edildi.
 
Midyat Müftülüğünce organize edilen cenaze namazına Midyat Müftüsü Ergün Bulunmaz, bazı siyasi parti ile STK temsilcileri, vatandaşlar ve cami cemaati katıldı. Cenaze namazını Hacı Kasım Altunkaya Cami İmam-Hatibi Abdulmetin Öner kıldırdı.
 
Cenaze namazı öncesi kısa bir açıklama yapan Öner, "1926'da dünyaya gelen Karadavi 10 yaşında Kur'an-ı hıfz etti.  1949'da Müslüman Kardeşler Hareketine katıldı. Kendisini ümmete vakfeden büyük bir İslam alimi idi. 170'e yakın eser bıraktı. Müslümanlar olarak ona çok şey borçluyuz. Ümmetin sorunlarına çok iyi çözümler getiren ve Mutedil bir alim idi.  Birçok İslam kuruluşunda görev aldı. Allah rahmet eylesin." dedi.
 
"Ümmetin başı sağ olsun"
 
HÜDA PAR Midyat ilçe Başkanı İsa Altunkaynak
 
HÜDA PAR Midyat ilçe Başkanı İsa Altunkaynak, "Öncelikle İslam aleminin başı sağ olsun. 'Alimin ölümü, alemin ölümü gibidir.' şeklinde bir Hadis- i Şerif biliyoruz. Dolayısıyla gerçekten acımız büyüktür. Ömrünü İslam'a adamış, hayatını büyük bir mücadele ile geçirmiş bir alimi kaybetmenin acısı içerisindeyiz. Rabbim bizleri onun hayrından mahrum etmesin. Allah rahmet eylesin. Ümmetin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.
 
"Onun gibi alimler zamanın müçtehitleri gibidir"
 
Hazreti Ali Camisi İmam-Hatibi Ebubekir Yıldız
 
Hazreti Ali Cami'si İmam-Hatibi Ebubekir Yıldız Hoca ise, "Yusuf el-Karadavi'ye Allah rahmet eylesin. Fani dünyadan göç etti. Alimler birer güneş gibidir. Karadavi'de bir güneş gibiydi.  Merhum Karadavi'nin İslam ümmetine büyük bir faydası olmuştur. Yeri doldurulamaz bir alim kaybettik. Onun gibi alimler zamanın müçtehitleri gibidir. Onun kitaplarını çok okudum. Tüm imam kardeşlerimize tavsiye ediyorum. Özellikle fetva kitabını okusunlar. Ümmet üzülmesin Rabbimiz onun gibi birini mutlaka gönderecektir. Tekrardan Allah rahmet eylesin." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 308 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA