• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Midyat’ta YKS’nin TYT oturumu 7 bini aşkın öğrencinin katılımıyla yapıldı
20 Haziran 2022 Pazartesi 10:16

Midyat’ta YKS’nin TYT oturumu 7 bini aşkın öğrencinin katılımıyla yapıldı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavı, Midyat'ta 7 bini aşkın öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.
40 sınav merkezinde yapılan sınavda bin 320 kişi görev aldı. Sınav öncesi okullarını bulmak için yollara düşen öğrencilerin tatlı heyecanı gözlemlendi.
 
Sınav için günler öncesinden tüm kurumlar seferber oldu. ÖSYM temsilciliği Midyat Meslek Yüksekokulu kadrosuyla tüm sınav merkezlerinde yerini aldı. Midyat Kaymakamlığı ve İlçe Milli eğitim Müdürlüğü, konaklama sorunu yaşayacak adaylar için öğrenci yurtlarını hazır hale getirirken, Midyat Belediyesine bağlı ekipler tam kadro sahada yer aldı. Belediye Başkanı Veysi Şahin’in talimatıyla kentin 6 farklı noktasında karşılama birimleri görevlendirildi, okul çevrelerinde yaşanacak gürültü kirlliiğini önlemek için de ekipler sınav saatlerinde önlemler aldı.
 
Sıcakların yüksek olması öğrencilere iki kat ter döktürürken, okul bahçelerine öğrenci yakınları ve velileri alınmadı. Sınava 15 dakika kala kapılar kapatılarak içeriye hiç kimse alınmadı.
 
Saat 10.15’te başlayan sınav 13.00’te son buldu. Okulların adreslerini bulmakta zorlanan bazı öğrenciler geç kalınca sınava alınmadı.
 
Sınav öncesi ve sonrasında öğrenci ve velileri duygularını İLKHA muhabiriyle paylaştı. 
 
Öğrenci Yusuf Doğan
 
Öğrenci Yusuf Doğan, “Bu yıl ilk defa YKS’ye gireceğim. Bu nedenle tabiki biraz heyecanlıyım. Hayatımızda yeni bir kapı açılacak bizim için. Yani önemli bir dönüm noktası olacak. Bu nedenle heyecanımız var. Sınava girecek herkese başarılar diliyorum. Allah kimsenin emeğini boşa çıkarmasın. Allah herkese zihin açıklığı versin." dedi.
 
Veli Abdulgani Doğan
 
Veli Abdulgani Doğan, “Çocuğu sınava getirdim. İnşallah başarılı olur. Herkese başarılar diliyorum. Allah muvaffak etsin.” diye konuştu.
 
Öğrenci Ahmet Eren Arık, “İlk defa YKS’ye giriyorum. Çok heyecanlıyım Allah kimseyi utandırmasın. Yaklaşık bir senedir çalışıyoruz. Zorlu bir süreç oldu. Yüksek bir tempoda çalıştık. İnşallah emeğimizin karşılığını alırız. Yazılım mühendisliği istiyorum. Allah nasip ederse olacak inşallah.” ifadelerini kullandı.
 
Öğrenci Ahmet Eren Arık ve Velisi Servet Arık
 
Velilerden Servet Arık, “Sınava girecek tüm gençlerimize ve çocuklarımıza başarılar dilerim. Allah emeklerini boşa çıkarmasın. Bu yıl kazanamazlarsa canları sağ olsun. Seneye yine girerler.” dedi.
 
Öğrenci Mehmet Bal
 
Sınava giren öğrenci Mehmet Bal, “YKS’nin TYT oturumuna girdim. Sorular bayağı zordu. Son zamanlara göre zor bir sınavdı. Allah kimsenin emeğini boşa çıkarmasın. Türkçe sorularının çoğunu yaptım.” diye sınav ile ilgili duygularını payaştı.
 
Öğrenci Enes Öz, “Sınav gayet iyiydi. Geçen seneye göre gayet iyi. Matematik sorularını çok beğendim. Türkçe soruları biraz zor gibi diyebiliriz. Onun dışında güzel sorular vardı. Sayısaldan eczacılık tercih edeceğim. İnşallah olur.” diye konuştu.
 
Okumanın yaşı yoktur diyerek sınava girdiğini belirten ellili yaşlarındaki Midyatlı Gazeteci Selahattin Erol ise, “Güzel geçti. Bir deneyim yaşamak için sınava girdik. Okumanın yaşı yoktur diyerek bu fırsatı tekrar değerlendirmek istedik. Okumanın yaşı yoktur diyorum. Herkese okumayı tavsiye ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
 
Öğrenci Velisi, “Kızım için geldim. O içerdeyken oturup dua ettim. Diş hekimliği ya da eczacılık istiyor. Dershaneye gönderdik. Artık ne gelirse göndereceğiz. Artık dershaneye gönderecek gücümüz de kalmadı. Allah ne kısmet ederse artık.” diye konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 396 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Bina ikmal inşaatı yaptırılacak
  • Midyat MYO’da öğrencilere iftar verildi
  • Vali Tuncay Akkoyun, yetim çocuklar ve aileleriyle iftar yaptı
  • Bağlar ve Seyitler’de Sondaj Kuyusu Kazı Çalışmaları Tamamlandı
  • Adana'da 250 sikke ele geçirildi
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA