• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Midyatta Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi
29 Mart 2024 Cuma 10:09

Midyat'ta Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi

Midyat'ta seçimlerde, 8 Belediye Başkanı, 79 bin 198 seçmen, 279 sandık, 1 seyyar, 1'de Cezaevi sandığı olmak üzere 281 sandıkta 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticilerini seçmek için 31 Mart'ta sandığa gidecek.

Mardin'in Midyat ilçesinde, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi Midyat İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Ceyda Bozdağ tarafından sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi.

Midyat Belediyesi Kültür Ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına görevleri, yetki ve sorumlulukları ile seçim kuralları hakkında bilgi verildi.

Midyat İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Ceyda Bozdağ, yaptığı açıklamada, seçimlerde sandık başkanı ve diğer sandık görevlilerine büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi.

Seçim kurallarının ihlal edilmemesi gerektiğini belirten Bozdağ, şöyle konuştu: “Midyat ilçesinde yapılacak seçimlerde, 8 Belediye Başkan adayı bulunmaktadır. Seçmen sayısı 79 bin 198 kişidir. 279 sandık, 1 seyyar, 1'de Cezaevi sandığı toplamda 281 sandık seçmenimiz sandık başında oyunu kullanacaktır. Demokrasimizde seçmenlerin sandığa ulaşması için İlçe seçim kurulu başkanlığınca sağlamaktayız. En önemli görevimiz seçimin gizliliği ve güvenliğidir. Bu hususta yaptığımız eğitimlerle görevlendirildiğimiz sandık kurulu üyelerimize gerekli bilgilendirmeyi yapmaktayız. Umarım ülkemiz için hayırlı bir seçim olur. Şimdiden bütün adaylarımıza başarılar diliyorum.” Dedi.

Sandık görevlisi Ercan Alğaç, “Burada çok güzel bir eğitim görüyoruz. Yüksek Seçim Kurulumu çok iyi hazırlanmış. Onların tecrübesinden yararlanarak buradaki arkadaşlara yardımcı olarak iyi bir eğitim aldık. Sorunsuz bir seçim diliyorum. Burada iyi bir eğittim aldığımıza inanıyorum.” Diye konuştu.

Şehmus İşler ise bina sorumlusu olarak geldiğini kaydederek, “31 Mart yerel seçimleri için Midyat İlçe seçim kurulunun yapmış olduğu bu sandık başkanlarına ve bina sorumlularına bir eğitim verildi. Yapılacak bu seçimin ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” Dedi.

Ayşegül Düden ise, “seçim öncesinde, seçim esnasında ve seçim sonrasında yapmam gerekenleri hem slayt olarak, hem de uygulamalı olarak gösterildi. Benim için çok faydalı oldu. Bin önceki seçimde de yine aynı ekip vardı. İlk olmama rağmen çok acemilik yaşamadım. Gayet güzel ve verimli bir eğitim. Nitekim buda öyle oldu.” Diye konuştu.

2.jpg

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA