• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Midyatta Regaib Kandili Kutlandı
27 Ocak 2023 Cuma 10:52

Midyat'ta Regaib Kandili Kutlandı

Üç ayların başlangıcı ve Ramazan’ın müjdecisi Regaib Gecesi Mardin’in Midyat ilçesinde de yediden yetmişe Müslüman halkın camilere akın etmesiyle idrak edildi. Vaazda ve yapılan dualarda kuraklığa dikkat çekildi.
Üç ayların başlangıcı ve Ramazan’ın müjdecisi Regaib Gecesi Mardin’in Midyat ilçesinde de yediden yetmişe Müslüman halkın camilere akın etmesiyle idrak edildi. Vaazda ve yapılan dualarda kuraklığa dikkat çekildi.
 
Kutlu bir mevsimin başlangıcı Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi üç aylar başladı. Kadın-erkek ve çocuklar  Yediden yetmişe Müslümanlar Regaib Gecesi'nde camilere akın ederek geceyi camilerde ibadet ve dua ile idrak etti.
 
Midyat İlçe Müftülüğünce Bahçelievler Mahallesindeki Merkez Hazreti Veysel Karani Camisinde Regaib Kandiline  Özel Program  düzenlendi.
 
Müftü Ergün Bulunmaz’ın katıldığı program cemaatle kılınan yatsı namazını müteakiben Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından üç dilde Mevlid-i Şerif okundu ve ilahiler seslendirildi.
 
Müftü Bulunmaz yaptığı vaazda mübarek gecelerin önemine dikkat çekerek, Allah’a rağbetin dua ve ibadetle mümkün olabileceğini belirtti. Yaşanan kuraklık nedeniyle yağmur yağması için dua edildi.
 
Müftü Bulunmaz, vaazında Kur’an'ın yakılması olayında İslam alemince yeterince tepki gösterilmediğine dikkat çekti. Kur’an’a sahip çıkmanın en iyi yolu onun ahkamına riayet etmek olduğunu belirten Müftü Bulunmaz, bu tür saldırılara karşılık her zamankinden daha çok Kur’an’a sahip çıkılması gerektiği tavsiyesinde bulundu.
 
Yağmur temennisinde bulunuldu
 
Vaazın ardından bölgedeki kuraklığa dikkat çekilerek Allah'tan yağmur yağdırması için dua edildi. Ardından cami cemaatinin gecesi tebrik edildi.
 
Programın ardından duygularını paylaşan cami cemaati, Regaib Gecesi'ne kavuşmanın sevincini yaşadıklarını ifade ederek yağmur temennisinde bulundu.
 
Hacı Zübeyir Alma, "Allah tüm Müslümanların bu gecesini kabul etsin ve mübarek etsin.Rabbim herkes için hayırlı kılsın. Ya Rabbi! Sağır ve dilsiz hayvanlar için , kuşlar ve her türlü mahluklar için yağmur ver.” diye konuştu.
 
Abdurrahman Yıldız, “Tüm İslam aleminin Regaib Kandili mübarek olsun. Rabbime şükürler olsun, bizi bu günlere tekrar kavuşturdu.  İnşallah mübarek Ramazan ayına da  kavuşuruz. Efendimizin, 'Allah’ım Receb ve Şaban'ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a kavuştur.'  duasını biz de tekrar ediyoruz. Allah razı olsun Müftümüz yağmur duasında bulundu. Yağmur, rahmet ve berekettir. Rabbim bize rahmetiyle muamele etsin, çocuk ve yaşlılarımızın hürmetine bize yağmur versin , amin.” şeklinde konuştu.
 
Cami cemaatinden Mesut Sağlam da “ Allah hayırlı etsin .Tüm İslam alemi için mübarek olsun. Rabbim rahmet yağdırsın ve bereketini göndersin.” dedi. 
 
Programın ardından cami çıkışında hayırseverler ve Midyat Belediyesi Beyaz Masa ekiplerince cami cematine çeşitli ikramlarda bulunuldu. (İLKHA)
 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA