• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Midyatta öğrencilerin yarıyıl tatili sevinci
21 Ocak 2020 Salı 10:07

Midyat'ta öğrencilerin yarıyıl tatili sevinci

Mardin'in Midyat ilçesinde, yarıyıl tatilinin başlamasıyla 30 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Midyat'ın Ortaçarşı Mahallesi İstiklal İlkokulu'nda yapılan programda İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akın, Belediye Başkan yardımcısı Şehmus İleri, İlçe Emniyet Müdürü Bolkar Bostancı, İlçe Jandarma komutanı Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal sınıfları gezerek, öğrencilerle sohbet ettiler. Soğuk havaya rağmen okula koşan çocuklara, çorba ikramı yapıldı.

"Hem karınlarını hem gönüllerini ısıtmayı amaçladık"
Karneleriyle beraber öğrenci ve öğretmenlere çorba ikramında bulunduklarını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay;

"İlk yarımızı çok şükür sıkıntısız atlattık. Gayret içerisinde çalışan öğrenci ve öğretmenlerimizin değerlendirildiği bir karne gününe geldik. Sevinçliyiz, mutluyuz ve heyecanlıyız. Çocuklarımızla bu heyecanı yaşama adına, ilçedeki büyüklerimizle beraber karnelerimizi dağıtıyoruz. Geleceğin nesillerinin yetiştirilmesi adına hayırlı bir nesil yetiştirmesi adına gayretlerimizin süreciğini söylüyoruz. Öğrencilerimize tatilde bol bol dinlenmelerini, aileleriyle vakit geçirmelerini ve kitap okumalarını istiyoruz. Öğrenci ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyoruz. Ara tatil uygulaması yeni bir uygulama. Henüz tam olarak geri dönüş alamadık. Ama durum değerlendirmesi açısından güzel bir uygulama. Karne bir değerlendirmedir. Veli, öğrenci öğretmenlerin beraber yaptıkları bir çalışmadır. Lütfen öğrencilerimizi bu konuda kırmayalım. Bağırıp çağırıp onları incitecek sözler söylemeyelim. Morallerini bozmayalım. Eksiklerini tespit edip ikinci dönem bunları düzeltme yoluna gidelim. Velilerimiz çocuklarıyla vakit geçirsinler. Sevgi ve ilgi karnedeki başarıyı belirler. İl olarak aldığımız karar gereği bu soğuk kış gününde çorba ikram ettik. Hem karınlarını hem gönüllerini ısıtmayı amaçladık." diye konuştu.

"Veliler, öğrencilere baskı değil destek vermeli"
Sınıf öğretmeni Serap Cengiz ise öğrenci ve velilere tavsiyelerde bulunarak; "Karne ve hediyelerimizi hazırladık. Milli Eğitim'in çorba ikramı vardı. Çok iyi oldu. Dönemin ortasındayız. Ama şimdiden sanki dördüncü sınıfı bitirmişiz gibi heyecanlıyız. Bu dönem her türlü sosyal etkinlik yaptık. Dersler konusunda zaten müfredatı takip ediyoruz. Ama bu yaştaki çocuklar için sosyal aktiviteler çok önemli. Onu asla es geçmiyoruz. Tatilde çocukların daha çok dinlenmesi ve oyun oynamalarını istiyoruz. Kitap okumak dışında ödev vermiyoruz. Gönüllerince serbest bir şekilde vakit geçirmelerini tavsiye ediyoruz. Onun için hiç ödev vermedik. Sadece beyin egzersizi yapacak etkinlikler verdik. El becerilerini geliştirecek aktiviteler yapsınlar. Hayat biraz yavaşlasın onlar için. Velilerimiz çocuklarını boş görünce 'ders çalış' diye baskı yapmasınlar. Bu tatil onların hakkıdır. Tatillerini yapsınlar. Bu karne sadece öğrencinin değil velilerin de karnesidir. Her şey karne değil, özellikle dördüncü sınıf oldukları için sınavlarla daha yeni tanışıyorlar. Bu nedenle düşük not almaları çok normal. Velilerimiz eksik oldukları konularda destek olsunlar." diye konuştu.

video

"Tatilde çocuklarımızı camiye göndereceğiz"

Öğrenci velisi Mahsum Aktaş, "Çocuklarımızın karne gününü bekliyorduk. Bizde çok heyecanlı ve sevinçliyiz. Karneleri aldığımız için mutluyuz. Çocuklarımız ikinci sınıfa geçecekler. Çorba ikramında bulundular. Çok güzel oldu. Karneler bizim de karnemiz. Çocuklara kızmanın manası yok. Eksiklikleri varsa onları gidermeliyiz. Onlara yardımcı olmalıyız. Diyanetin düzenleyeceği etkinliğe çocuklarımızı gönderelim. Camilere koşalım. Bu çok önemli bir etkinlik. Çocukların düzeni için en iyi yöntem bence camiye koşmaktır." dedi.

Karnelerini alan ilkokul öğrencileri ise çok heyecanlı olduklarını ve tatilde kitap okuyup oyun oynayacaklarını söylediler. 

Bu haber toplam 373 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA