• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Midyatta inşaat sektörü sorunlarına çözüm bekliyor
22 Haziran 2022 Çarşamba 10:02

Midyat'ta inşaat sektörü sorunlarına çözüm bekliyor

Midyat'ta, İnşaat Sektöründeki Sorunları Belediye Başkanı Veysi Şahin İle Paylaştılar.

Midyat'ta, inşaat müteahhitleri ve emlakçılar, inşaat sektöründe yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin'e sunarak, sorunların çözümü için destek istediler.

Midyat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Selim Yıldız, Midyat Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Başar, Midyat Muhtarlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Nas, müteahhitler, emlakçılar ve iş insanları ile birlikte Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin'i ziyaret etti.

Ziyarette bulunan heyet, Midyat'ın inşaat sektöründeki sorunlarını ve yapılan çalışmalar neticesinde ortaya çıkan çözüm önerilerini Başkan Şahin'e sundu. Sıcak ve samimi bir havada geçen ziyarette, inşaat sektörünün geleceği ve sektörün yaşadığı sorunlar ile çözüm önerilerinin yanı sıra bir çok mahallede yaşanan imar sorunu, kat mülkiyeti, mesire alanları ve parklar gibi sorunları görüşülerek, çözüm arandı.

Belediye Hizmet Kampusunda yapılan görüşmede söz alan ziyaretçilerin sorunlarını tek tek dinleyen Başkan Şahin, gelen heyet içinden bir komisyon kurulmasını ve yaşanan sorunların rapor şeklinde hazırlanıp Belediye İmar İşleri Müdürlüğü'ne sunulmasını istedi. Bunun üzerine Midyat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Selim Yıldız ve İşadamı ve Müteahhit Abdulvahap Çelik öncülüğünde oluşturulan komisyon yaşadıkları sorunlar ve çözümlerini 21 maddelik rapor haline getirip İmar İşleri Müdürü Abdullah Doğan'a elden teslim ettiler. Midyat Belediyesi, hazırlanan rapor çerçevesinde yaşanan sorunların çözümü noktasından adımlar atacak.

YILDIZ: ŞEHRİN LOKOMOTİFİ

İnşaat sektörünün şehrin lokomotifi olduğunun altını çizen Midyat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Selim Yıldız da, "İnşaat sektörünün yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerimizle birlikte dile getirdik. Yetkili yerlerin Midyat'ımız için çaba göstereceğinden şüphemiz yoktur” dedi.

ÇELİK: RAPOR SUNDUK

Midyatlı İş insanı ve Müteahhit Abdulvahap Çelik, Belediye Başkanı Veysi Şahin'e yakın ilgilerinden ve sorunların çözümü için verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, yaptıkları araştırmalar neticesinde ve şikayetler doğrultusunda, inşaat sektörünün sorunlarını ve bu sektörde faaliyet gösteren firmaların ilçede yaşadığı sorunların çözüm önerilerini rapor haline getirdiklerini ve bunu Midyat Belediyesi'ne ilettiklerini kaydetti. 

MİDYAT BELEDİYESİ İMAR İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ'NE SUNULAN RAPORA YANSIYAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ŞÖYLE:

1. Tarihi Midyat ve Estel'e yakın alanlarda yapılacak binaların cephesinde Midyat taşı kullanım zorunluluğu getirilmesi, yöresel mimarinin ön plana çıkarılması.

2. Midyat ve Estel çarşıda cephe hizasının korunmasına dönük bir meclis kararının alınması veya plan notlarına eklenmesi, gerektiği alanlarda yola saçak verilmesinin önünün açılması.

3. Kentsel dönüşüm alanlarının belirlenip ilan edilmesi ve ilgili alanlarda yeni imar çalışması yapılması.

4. Emsal yetmezliğinden kaynaklı oluşan ortak alan ve galeri boşlukları problemlerinin giderilmesi.

5. Altyapı çalışmalarının inşai faaliyet alanlarına ulaşmamış olması, yetersiz kalması.

6. Kanalizasyon borularının çapının yetersizliğinden dolayı yaşanan sorunlar.

7. Yarı ada bazlı uygulama yapılabilmesinin önünün açılması (metrekare sınırı koyarak (önerimiz :minimum 2000 metrekaredir.)

8. Taşkın alanların revizesi, ıslahının yapılması. Oluşturulacak teknik bir ekiple kurumuş, inşai faaliyete engel olmayan sözde dere yataklarının taşkın sınırlarının iptali veya revize edilmesi.

9. Kat ayırma çizgilerinin çoğu parselde yaratmış olduğu problemler.

10. Projeye esas ağaç miktarının parsellerde uygulanması. Yapı kullanma izin belgesinin verilebilmesi için şart konması.

11. Çevre yolu kat düzensizliğinin giderilmesi

12. Mevcut imar alanlarında fiyatların tavan yapması ve gelecek yatırımları önlemesi amacıyla yeni imar alanlarının açılması.

13. Yol genişliklerine göre kat adetlerinin arttırılması14. Bitişik nizam adalarında parselin şekil bozukluğundan kaynaklı düzensiz binaların oluşması

15. Bir parselde hissedarların her biri için istenen temiz kağıdı bedeli.

16. Tekstillere işyeri açma ruhsatı vermede yaşanan problemler.

17. Planda yer alan parkların faal hale getirilip sosyal donatı alanlarının arttırılması

18. Numarataj sorununa çözüm üretilmesi.

19. Risk taşımayan bölgelerde bodrum katların tapulandırılması hatta mesken olarak kullanıma açılmasının zeminin oluşturulması.

20. İçme suyu problemi

21. Midyat'ta hala sonuçlandırılmış bir kırmızı kot çalışmasının olmaması dolayısıyla binaların su basman kotlarındaki düzensizliğinin yaratmış olduğu görsel problemler.

 

Bu haber toplam 377 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA