• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Midyatta 10 bin fidan toprakla buluşturuldu
12 Kasım 2019 Salı 16:25

Midyat'ta 10 bin fidan toprakla buluşturuldu

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen “Geleceğe Nefes” projesi kapsamında, Mardin’in Midyat ilçesinde 10 bin fidan toprakla buluştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan kararla “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak ilan edilen 11 Kasım'da, tüm Türkiye'de olduğu gibi Mardin’in Midyat ilçesinde de fidan dikimi etkinliği gerçekleştirilerek 10 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Fidan ekme etkinliği Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı Adalet Orman’ında gerçekleştirildi. Etkinliğe Midyat İlçe Kaymakamı Tekin Dündar, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, Midyat Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akın, Midyat Turabdin ve Mor Gabriel Manastırı Metropoliti Samuel Aktaş, İlçe Müftü Vekili Nurullah Nur, kurum ve daire amirleri,  STK temsilcileri, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte konuşan Midyat Belediyesi Başkanı Veysi Şahin görev süresince Midyat’ı park ve yeşil alan olarak çok ileri bir seviyeye çıkaracaklarını ifade ederek fidan dikimi projesine katkı için geldiklerini ifade etti.

Ardından konuşma yapan Midyat İlçe Kaymakamı Tekin Dündar ise, “Bugün tüm Türkiye’de 11 milyon fidan inşallah hayat bulacak. Toprakla buluşarak yarınlar için nefes olacak. Tabi bu kampanyayı bizim bir gün ile sınırlandırmamamız lazım. Aslında bunu bir yaşam tarzı haline getirmeliyiz. Bu kadar arazimiz var. Ama maalesef birçoğu çorak vaziyettedir. Bir tane bile dikili ağaç yok. Biz bu durumdan hareketle, özellikle Midyat’ta herkesin bir dikil ağacı olsun sloganıyla Midyat’ta yaşayan herkesin katılımıyla bu kampanyaları artırarak sürdüreceğiz. Yani her bireyi ağaç dikmek için bir vesile kılacağız. Dolayısıyla Midyat’ı tarihi ve yeşil bir yer haline getireceğiz. Diktiğimiz her fidan geleceğimize nefes olacak. Bir fidan dikmek geleceğe bırakılacak en önemli bir mirastır. Zira Peygamber Efendimiz , 'Yarın kıyametin olacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikin.' şeklinde bunu biz telkin etmiştir. Biz de bundan hareketle memleketimizi geleceğimizi yeşil bir hale getirmek için çabalamamız lazım. 11 milyon fidanın inşallah hiçbirisinin kurumadan geleceğe nefes olmasını diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılanların hepsi fidan ekimi yaptılar. Adalet ormanında 2019 adet Midyat genelinde ise 10 bin fidan dikildi.

“Bugün biz ektik, yarın onlar bize nefes olacaklar”

Fidan ekimi için etkinlik düzenlediklerini ifade eden Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz ise  “Malumunuz Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ve ilgili bakanlıkların marifetiyle 11 Kasım gününe atfen tüm ülke genelinde ve ilçemizde etkinlikler gerçekleştirdik. Biz de bu kapsamda Adalet Ormanı olarak belirlediğimiz bu alanda fidan dikimi gerçekleştirdik. 2019 adet fidan diktik. Arzumuz ve muradımız, Midyat’ın birçok özelliğinin yanında yeşil olmasıdır. Bu kapsamda biz de vatandaşlık ve kamu görevimizi yerine getirdik. İnşallah muvaffak oluruz ve ektiğimiz fidanlar kaderleriyle baş başa kalmazlar. Bugün biz ektik yarın onlar bize nefes olacaklar.” diye konuştu.

Fidan diken Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay ise,  “Çok güzel bir şey ve mutluluk verici. Son zamanlarda maalesef doğayı biz çok tahrip ettik. Tekrar bu bilincin canlandırılması adına yapılan bu etkinliğin çok önemli olduğuna inanıyorum. Ağaç dikmek kadar ağacın bakımı ve korunması da önemlidir. Umarım bu bilinci çocuklarımıza aşılar ve daha yaşanılır bir dünya oluşturur ve gelecek nesillere bırakırız. Efendimizin, 'kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikin' düsturundan yola çıkarak yeşil alanın ve tabiatın korunması noktasında sorumluluğumuz var. Allah’ın yeryüzündeki halifeleri olarak görevimiz dünyayı tahrip değil imar etmektir. Bu manada mümin olmanın bilinciyle inşallah çevremizi de yeşillendireceğiz. Onların korunmasını da sağlayarak hep beraber gelecek nesillere aktaracağız inşallah.”

Midyat Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Şehzade Kaya, “Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın bir projesinde yer aldık. Üç adet fidan ektik. İnşallah geleceğimizin ve çocuklarımızın geleceği için çok güzel olacak. Rahat bir nefes almamız için bu tür faaliyetler şart, fidan dikmek çok güzel. İnşallah bunların devamı daha sonra da gelir. İnşallah ülkemiz kalkınma ve yeşillenme açısından daha güzel durumlara gelir.” dedi.

Fidan diken öğrencilerden Yüsra Şimşek, Ahmet Dursun ve Veli Doğan ise fidan diktikleri için çok mutlu olduklarını ve herkesin fidan dikmesi için tavsiyede bulundular. (Süleyman Tunç-İLKHA)

35bd3647f358636e4a5b.jpg

188a5ffb77cb0b5f7c38.jpg

Bu haber toplam 219 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA