• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Midyatın Yeni Kaymakamı Solmaz Görevine Başladı
11 Eylül 2021 Cumartesi 11:44

Midyat'ın Yeni Kaymakamı Solmaz Görevine Başladı

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Midyat’a atanan yeni Kaymakam Ahmet Solmaz yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte görevine başladı.

Önceki görev yeri Şırnak’ın Uludere ilçesinden 2021/412 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Midyat İlçe Kaymakamlığına atanan Ahmet Solmaz göreve başladı.

İlk mesaisine yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla düzenlenen programa katılarak başlayan Kaymakam Solmaz ilk olarak ilkokul öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrenciler tarafından çiçeklerlerle karşılanan  Solmaz, hediye edilen çiçekleri tekrar öğrencilere hediye etti. Eğitime verdiği önemle bilinen Solmaz hafta boyunca okullarda ziyaretlerde bulundu.

Ardından Kaymakam Solmaz,  Aile Sağlığı merkezlerini ziyaret ederek sağlık çalışanlarına özverili çalışmaları nedeniyle teşekkür etti.

6 Eylül Pazartesi Günü görevine başlayan Kaymakam Solmaz’a hafta boyunca hayırlı olsun ziyaretleri devam etti. Midyat’a dair ilk izlenimlerinin pozitif olduğunu ve güzel çalışmalara imza atmayı planladıklarını aktaran yeni Kaymakam Solmaz kurum ve daire amirleriyle bir tanışma toplantısı gerçekleştirdi.

Öte yandan, 2019 Eylül ayında Midyat'ta göreve başlayan ve 2 yıllık görev süresince yaptığı çalışmalarla takdir kazanan Eski Midyat İlçe Kaymakamı Tekin Dundar ise, Sinop İli Gerze İlçe Kaymakamlığına atandı.

Ahmet Solmaz Kimdir?

1984 yılında Kütahya Tavşanlı İlçesinde dünyaya geldi. İlk ve Lise öğrenimini Tavşanlıda tamamladı. 2002 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünü kazandı 2006 yılında bu bölümden mezun oldu. Memuriyet hayatına 2008 yılında Maliye Bakanlığında başladı. 2011 yılında Adıyaman Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine intisap etti. Sırasıyla Ağrı’ da Teftiş Stajını, Aydın – Sultanhisar ve Sinop – Gerze’ de Refiklik Stajını, Hatay – Kumlu, Kırıkkale – Vize ve Manisa – Köprübaşında vekâlet stajını tamamladı.2013 yılında İngiltere'nin Portsmouth Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde “The Crises Management in Turkish Public Administratron” (Türk Kamu Yönetiminde Kriz Yönetimi) isimli teziyle yüksek lisans derecesini aldı.100. dönem Kaymakamlık mülakatında birinci olarak Uşak – Ulubey İlçesine tercihen atandı. 2015 - 2017 yıllarında bu ilçede görev yaptıktan sonra 2017 yılı kararnamesi ile Kayseri – Sarız İlçesine, 2018 yılı kararnamesi ile Sivas - Doğanşar ilçesine atandı. 2019 yılında yayımlanan kararname ile de Şırnak – Uludere ilçesine atanan Sn. SOLMAZ son kararname ile Mardin'in Midyat İlçe Kaymakamlığına atandı.Kaymakam Solmaz evli olup, İngilizce bilmektedir.

6-016.jpg

Bu haber toplam 450 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı
  • CHP heyetinden Ahmet Türk’e ziyaret
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA