• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Midyat’ın ilk Gazeteci ve Yazarlar Derneği kuruldu
11 Ocak 2022 Salı 13:36

Midyat’ın ilk Gazeteci ve Yazarlar Derneği kuruldu

​Mardin’in Midyat ilçesinde kentin ilk Gazeteciler ve Yazarlar Derneği, 10 Ocak çalışan gazeteciler gününde kurularak faaliyetlerine başladı.
Kadim ve tarihi kent Midyat’ta, tarihinin ilk Gazeteciler ve Yazarlar Derneği kuruldu.
 
“Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği” adıyla kuruluş dilekçesi, kurucu ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla Midyat Kaymakamlığı Sivil Toplumla İlişkiler Şefliğine sunuldu. Ardından yapılan açıklamayla dernek kuruluşu ilan edildi.
 
İlçede görev yapan ulusal ve yerel medya mensupları ile yazarlardan oluşan yönetim kurulu üyeleri, Midyat tarihinde ilk Gazeteciler ve Yazarlar Derneği’ni kurmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdiler.
 
Evrakların teslim edilmesi ve alındı belgesinin alınmasının ardından resmen kurulan Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman İş basın mensuplarına yaptığı açıklamada tarihi bir gün yaşadıklarını ifade etti.
 
“İki sevinci bir arada yaşamanın mutluluğu içerisindeyiz”
 
10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutlayan İş, “Öncelikle tüm Gazeteci meslektaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Şu an hep beraber tarihi bir an'a tanıklık ediyor ve tarihi bir anı yaşıyoruz. Gazeteci ve Yazarlarımızın bir araya geleceği Midyat'ın ilk Gazeteciler ve Yazarlar Derneği olan Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği’nin kuruluşunu bugün gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Böylesine anlamlı bir günde Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneğimizin faaliyete girmesinden ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü olmasından dolayı iki sevinci bir arada yaşamanın mutluluğu içerisindeyiz.  Derneğimiz Gazetecilik ve Yazarlık mesleğine olan ilginin artması için Gazetecilik ve Yazarlık mesleği dallarında kurs ve eğitimler vererek Gazeteci ve Yazarların yetiştirileceği bir eğitim yuvası görevini de ifa edecektir.” dedi.
 
 Dernek bünyesinde Midyat İl Olsun Platformu kuruldu
 
Dernek bünyesinde ayrıca Midyat’ın il olması için çalışmaların yürütüleceği bir platform kurduklarını ifade eden İş, “Derneğimiz, yıllardır il olma mücadelesini veren Midyat'ımızın il olabilmesi için bir misyon üstlenerek #MidyatİlOlsunPlatformu’nu kurduğunu ve bu konuda öncülük edeceğini, bununla ilgili projeler, girişimler ve çalışmaları yürüteceğini buradan kamuoyu ile paylaşmak isteriz. Bu konuda Tüm Sivil Toplum Kuruluşlarını, Siyasi Partileri, Midyat sevdalılarını ve Midyat halkını Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneğinin yanında, “Midyat İl Olsun Platformu’nun etrafında bir araya gelmeye davet ediyoruz.” diye konuştu.
 
Yönetim Kurulu Başkanı İş son olarak, “Kuruluş amacına uygun olarak memleketimiz ve insanlarımız için güzel ve verimli sosyal sorumluluk projelerinin içerisinde yer alacak ve öncülük edecek olan Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneğimizin Midyat'ımıza Mardin'imize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)
 
3-118.jpg
Bu haber toplam 462 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
  • Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da
  • KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN TURİZMCİ ESNAFA ZİYARET
  • MİDYAT MÜFTÜSÜ BULUNMAZ’A PLAKET
  • Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA