• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Midyatda avlulu kargir ev satılacaktır
26 Şubat 2021 Cuma 10:48

Midyat'da avlulu kargir ev satılacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr de yer alan ilana göre Midyat'da avlulu kargir ev satılacaktır.
Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr de yer alan ilana göre Midyat'da avlulu kargir ev satılacaktır.
 
Mardin İl, Midyat İlçe, 489 Ada, 1 Parsel, IŞIKLAR Mahalle/Köy, ÇELMOVAT Mevkii, Mardin İl, Midyat İlçe, 489 Ada, 1 Parsel, IŞIKLAR Mahalle, Yapılaşma koşulları: Kentsel sit alanı içerisinde ve tescilli bir yapı olup kentsel sit alanı kurallarına göre muhafazası gerekmekte olup koruma kurulu kanunu ve yönetmeliklerine göre yapının yıkılması veya üstüne yada yanına ek yapılması uygun değildir.
Taşınmaz yıkılmış sadece kuzey cephesine bakan duvarlarının ayakta kalmıştır. Yakın çevresinde Midyat Otogarı ve Midyat İMKB anadolu Lisesi yer almaktadır. Bölgede yer alan yapılaşma konut tarzında bulunmaktadır. Zeminde bodrumu olan avlulu iki katlı kargir ev ve müştemilatı vasıflı gayrimenkuldür. Ana gayrimenkul üzerinde daha önce kadastro paftasın işli 15.90 m2 ve 101,34 m2 alanlı yapılar yer almaktadır. Ancak keşif gününde ana gayrimenkul üzerinde kuzey cepheye bakan duvarlar hariç binanın yıkık ve harabe olmuş olduğu görülmüştür. Ayakta kalan duvarlar incelenmiş olup binanın midyatın kesme taşından yapılı yığma bina olduğu tavanlarının tonoz formunda olduğu kanaatine varılmıştır. Parsel üzerinde yer alan bina Geleneksel midyat evleri formunda olduğu düşünülmektedir. Geleneksel Midyat Evleri; duvarları yaklaşık 1 mt kalınlığında kesme taştan, döşemeleri kesme taşından tonoz formunda, pencereler ve kapılar dikdörtgen formda söveleri işlemeli veya geometrik tezyinatlı, bina köşeleri işlemeli veya geometrik tezyinatlı, merdivenleri kesme taştan yapılı, kat yükseklikleri ortalama 5 mt civarındadır.
Taşınmaz kadastral paftaya işli toplam 117,24 m2 yapı bulunmakta olup ancak yapının yıkılmış olması nedeniyle yapı kıymet takdirinde dikkate alınmamıştır. Halihazırda bulunan ve yıkılmamış olan kuzey cephe duvarlarının ekonomik değeri ile parsel üzerinde yer alan moloz kalıntı ve diğer malzemenin temizlenmesi için gereken ekonomik değeri ile eşdeğer olduğu varsayılmış olup sadece arsaya kıymet takdiri yapılmıştır. Bina kentsel sit alanında olması ve tescilli yapı olmuş olması nedeniyle mevcut yapı yıkılamamakta ve yeni yapı yapılması olanaksız olmaktadır. Ancak resitüsyon projeleri hazırlanıp vakıflar bölge müdürlüğü ve koruma kurulunca onaylatıldıktan sonra yapıda onarım ve tadilat yapılabilecektir.
 
Detaylı bilgi için tıklayınız.
Bu haber toplam 483 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA