• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneğinin 1.Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı
18 Eylül 2022 Pazar 09:58

Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneğinin 1.Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde kurulan Midyat’ın ilk Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği 1. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirerek Yönetim ve Denetim organları oluşturuldu.

Dernek binasında saat 10.00’a başlayan 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı Geçici Divan başkanlığı nezaretinde yönetim kurulu üyelerinin salt çoğunluğuyla yapıldı.

Derneğin 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı aşağıda belirtilen gündem maddelerinin görüşülüp, gerçekleştirilmesi ile yapıldı.

GÜNDEM MADDELERİ

1- Açılış ve Yoklama,

2- Divan Başkanlığı Seçimi,

3- Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı,

4- Yönetim Kurulu Başkanının konuşması,

5- Dernek Organlarının Seçimi,

6- Dilek, Temenniler ve Kapanış.

Yapılan 1. Olağan Genel Kurul toplantısındaki gündem maddeleri karara bağlanarak dernek yönetim ve denetim organları oluşturuldu.

Yapılan dernek yönetim ve denetim organlarının seçim oylamasında; Derneğin Geçici Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Süleyman İŞ tüm yönetim kurulu üyelerinin oyunu alarak Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi.

Genel Kurul Toplantısında, Dernek üyelerine hitap eden Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman İş, Öncelikle Derneğimizin İlk Genel Kuruluna hoş geldiniz, Yönetim Kurulu adına sizlere sonsuz sevgi ve saygılarımı sunuyorum ifadelerini kullandı.

İş, “ Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği’ni kurarak bizleri bir araya getiren ve bu dernek çatısı altına toplayarak birlikteliğimizi sağlayan başta kurucu üyelerimize, dernek çalışmalarımızda katkıda bulunan üyelerimize ve derneğimiz için emek harcayan herkese çok ama çok teşekkür ederim. Bizler Tarihin, kültür ve medeniyet diyarı Midyat'ımıza güzel bir Dernek kazandırmanın sevincini yaşıyoruz. Kurmuş olduğumuz dernek çatısı altında gazeteci ve yazarları bir araya getirmenin yanında, Gazeteci ve Yazar Mesleklerinin topluma sevdirilmesi ve yeni nesil gazeteci ve yazarların yetişmesi için gerekli eğitim çalışmalarımızı da faaliyete geçireceğiz.” Dedi.

“Bu bir gönül işidir, Midyatımız için seferberlik halidir”

Dernek çalışmalarının gönüllülük esasıyla yürütüleceğini belirten İş, “Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği olarak, kurulduğumuz 10 Ocak 2022 tarihinde derneğimiz ile beraber kurmuş olduğumuz ve kamuoyuna deklare ettiğimiz "Midyat İl Olsun" Platformu ile de Midyat'ımızın il olabilmesi için dernek olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getirmeye çalışıyoruz, çalışacağız. Bilindiği gibi dernekçilik gönül işidir, Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği adına yapacağımız bu faaliyetler ve uğraşlar güzel Midyat'ımız tanıtılması ve gelişmesi içindir. Herkesi bu konuda destek olmaya davet ediyoruz. Desteksiz hiçbir işten başarı gelmeyeceğini biliyor ve bundan dolayı da Kamu Kurum ve Kuruluşları, Siyasi Partiler, STK'lar ve tüm Midyatlılar olarak hep birlikte, el ele, omuz omuza vererek Midyat'ımızı hak ettiği yere taşımalıyız. Amacına uygun olarak toplum ve kamu yararına faydalı, sosyal sorumluluk projeleri ile yapıcı, eğitici, çağdaş dernek faaliyet ve etkinliklerinde yer alacak olan Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneğimizin Genel Kurul Toplantısının ve yeni yönetimin Derneğimiz ve Midyat'ımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Unutulmamalıdır ki; ardından eser bırakmayan insanlar çabuk unutulur.” dedi.

“Biz birlikte daha güçlüyüz”

Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman İş yaptığı teşekkür konuşmasında ise,

“Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneğimizin 17.09.2022 tarihinde yapılan ilk genel kuruluna katılarak Gazetecilik ve Yazarlık Mesleğine sahip çıkma iradesi gösteren bütün meslektaşlarıma can-ı gönülden teşekkür ederim.Genel kurulda yaşanan saygı, sevgi ve nezaket ortamı meslektaşlarımızı duygulandırdığı gibi, ziyadesi ile de mutlu etmiştir.Bundan sonraki süreçte Gazetecilik ve Yazarlık mesleğine ne kazandırabiliriz? Bunun mücadelesini hep birlikte el ele vereceğimizi görmek, beni ve katılımcı diğer meslektaşlarımızı gelecek güzel günlere dair umutlandırmıştır. Siz değerli meslektaşlarımızın katkıları, bizlere olan inançları ve teveccühleriyle bu yolda yılmadan ve eğilmeden yürümeye devam edeceğiz. Mesleğimize ilişkin proje ve fikirleri olan değerli meslektaşlarımın bunları bizlerle paylaşmaları halinde projeleri değerlendirilerek, gerekli bütün adımlar atılacaktır. Gazetecilik ve Yazarlık mesleği üzerinde oluşan bu aydınlık atmosferin sürdürülebilmesi ve mesleğimizin amaçlarına ulaşabilmesi için katkılarını esirgemeyen ve vazife şevk ve aşkı ile beraber yola çıktığımız tüm üyelerimize yapılan ilk genel kurulda şahsımı Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanlığı görevine layık görüp, teveccüh gösterdikleri için teşekkür ediyorum.”şeklinde belirtti.

Dernek 1.Olağan Genel Kurul Toplantısı yapılan ikram ve çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

1-001.jpg

Bu haber toplam 1085 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
  • Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da
  • KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN TURİZMCİ ESNAFA ZİYARET
  • MİDYAT MÜFTÜSÜ BULUNMAZ’A PLAKET
  • Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA