• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MİDYAT TEGV’DE ÇOCUKLAR RENKLİ KALEMLER GAZETESİ ÇIKARIYOR
31 Mayıs 2023 Çarşamba 10:10

MİDYAT TEGV’DE ÇOCUKLAR RENKLİ KALEMLER GAZETESİ ÇIKARIYOR

Renkli Kalemler Midyat Öğrenim Birimi olarak Midyat İlçe Kaymakamı ile bir araya gelerek hoş bir sohbet gerçekleştirildi.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nda 2006 yılından beri yürütülen Okuyorum Oynuyorum Projesi’nin bir parçası olan Renkli Kalemler, Okuyorum Oynuyorum kapsamında uygulanan bir eğitim programı ve iletişim faaliyeti olarak TEGV ve Yapı Kredi işbirliğiyle gerçekleştirilmektedir.

TEGV çocuklarının çıkardığı yerel bir gazete olma özelliğini taşıyan Renkli Kalemler Gazetesi, 2014 yılından itibaren Okuyorum Oynuyorum programının bir iletişim faaliyeti olarak yürütülmektedir. Projesi kapsamında, bugüne kadar 114 gönüllünün desteği ile 658 çocuk etkinliğe katılmış ve 53 yerel çocuk gazetesi çıkarılmıştır.

Çocukların gazetecilik mesleğinin gerektirdiği temel kavramlar ve prensipleri öğrenerek, bireysel katkılarını amatör ruhlarıyla birleştirmeleri ve yaşadıkları yörede ekip olarak yerel bir gazete çıkarmaları, Renkli Kalemler Eğitim Programı’nın temel amacını oluşturmaktadır. Bu amaçla geliştirilen program tamamı yapılandırılmış ve her biri 90 dakika süren 12 haftadan oluşmaktadır. 12 haftalık program çocuklara; gerçek haber metinleri ve haber fotoğrafları üzerinde serbest ve yapılandırılmış yazma uygulamaları, editörlük uygulamaları, sunumlar, afişler, çalışma kağıtları, gazetecilik mesleğinde kullanılan elektronik cihazlar ve sayfa tasarım programı gibi zengin uygulama olanakları sunmaktadır. Haber kaynaklarına ulaşmak, gazeteciliği yerinde görmek ve tanımak için düzenlenen gezilere de yer verilen program, profesyonel yerel gazetecilerin koçluğunda gerçekleşmektedir.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA