Karakter boyutu :






07 Nisan 2021 Çarşamba 12:38
Midyat Sanayi Sitesine Kavuşuyor!
Midyat İhtiyacını Duyduğu Büyük Bir Eksiği Kapatacak Olan Küçük Sanayi Sitesine (MİDES)’e kavuşuyor!
Konuyla ilgili sosyal medya hesabından ve Belediyenin resmi internet sayfasından açıklamalarda bulunan Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Midyat İlçemizin ihtiyaç duyduğu hem esnafımızı hem de vatandaşlarımızın yenilikçi, çevreye duyarlı, kalıcı olacak olan Küçük Sanayi Sitesini yoğun uğraşlarımız ve emeklerimiz sonucu kurulum aşamasına getirdiklerini kaydetti.
Başkan Şahin açıklamada, “Gerek şehir içinde kentleşme baskısı altında olan mevcut işletmelerimizin, gerek dışarıdan İlçemize yatırım yapmak isteyen girişimcilerin ve gerekse Midyat’ta iş fikri olup da, uygun fiziki alan bulamadığı için işletme kuramayan girişimcilerimiz için, son derece modern, lojistik üstünlükleri olan bir Sanayi Sitesi kuruyoruz.
Yapılmasını planladığımız 173.000 m² alanda 280 adet 216 m² iş yeri ve 30 adet 108 m² küçük işyeri bulunan sanayi sitemiz, ayrıca park, restoran, camii, gibi sosyal alanları içinde barındıran bir sanayi sitesini ilçemize kazandırıyoruz. Kooperatif kurularak inşaat çalışmaları hazırlıklarına başladık. İlçemize nefes aldıracak şehrin gürültüsünü alacak ara sokaklarda sıkışan, bodrum katlarında çalışan, çevre ve görüntü kirliliğine neden olan aynı zamanda zanaatkârımızın yaşam kalitesini, çalışma ortamını düzeltip feraha kavuşturacak olan sanayi sitesinde buluşturuyoruz.
Kooperatif üyelerimiz sadece üretici sanatkârları barındıran bu sayede üretici konumunda faaliyet gösteren hemşerilerimizin mülküne sahip olacağı kira derdinin olmayacağı yatırım olaraktan değerlendirebileceği evladiyelik bir yatırım olacak olan iş yeri sahibi olma fırsatını da yakalayacaklardır. Tamamen esnaflarımızdan oluşan bir yönetimle ve Belediyemiz öncülüğünde Resmi olarak üye kayıtlarına başlamış olduğumuz küçük sanayi sitemiz (MİDES) bütün Midyat sanatkârlarımıza ve ilçemize hayırlı olsun!” MİDES Yönetim Kurulu ise şöyle belirlendi; Başkaı Ersin Şen, Başkan Yardımcısı Abdülgani Bayar, Yönetim kurulu üyeleri ise, Azim Argan, Yunus Sincar, Murat Taner, Bilal Dinç ve Abdullah Çelik’ten oluşuyor.
Kaynak: midyatgundem.com
Bu haber toplam 618 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABER BAŞLIKLARI

- Ankara’da çökme tehlikesi bulunan 21 bina boşaltıldı
- Sabiha Gökçen Havalimanında binlerce sülük ele geçirildi
- Osmanlı giysileri ve takıları "Kalbe Dokunan İlmek" sergisiyle vatandaşlarla buluştu
- Cumhurbaşkanlığı Kabinesi salı günü Beştepe'de toplanacak
- Cumhurbaşkanı Erdoğan 4'üncü Etnospor Forumu'na videolu mesaj gönderdi
ÖMERLİ'NİN MAHSARTE TÜM RENKLERİ, GÜZELLİKLERİ, EL SANATLARI, YÖRESEL ÜRÜNLERİ, TARİHİ SOKAKLARI
Ömerli Belediyesi ev spor kompleksinin inşaatına başladı
Kadim şehir Ömerli'nin Çatalyurt (Kurıke) Köyündeki binlerce yıllık geçmişe sahip Zıvıng/Keleha Ğüne
Ömerli Belediyesi'nin Lavanta Projesi ile kadınlar, üretime lavanta bahçeleriyle adım attı
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
ANKET
Türkiye'nin en iyi ve en güven veren lideri kim?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2021 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA