• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi bina yapım protokolü imza töreni gerçekleştirildi
27 Ocak 2021 Çarşamba 10:21

Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi bina yapım protokolü imza töreni gerçekleştirildi

​Mardin Valiliği, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) ile Artuklu Üniversitesi arasında GAİB Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi binasının yapımı için protokol imzalama töreni yapıldı.
Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde kurulacak Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi bina yapımını üstlenen Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ile protokol imzalama töreni Gaziantep GAİB hizmet binasında gerçekleştirildi.
 
“Milletlerin istiklal ve istikbalini tayin eden yegâne yatırım eğitimdir”
 
En büyük, en anlamlı ve en paha biçilmez şeyin eğitime yatırım olduğunu ifade eden Mardin Valisi Mahmut Demirtaş konuşmasında, gerçekleştirilecek yatırımlar ve hayata geçirilecek akademik faaliyetlerle üniversitesinin başarısını artıracağını söyledi.
 
Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
Gerek devlet gerek özel sektör gerekse STK'lar, her alanda olduğu gibi eğitim alanında da iş birliğini üst düzeyde tutmalı, eğitimin alt yapısının ve kalitesinin yükseltilmesi noktasında iş birliğine gitmelidir. Bugünkü yaptığımız şey de bunun en güzel örneklerinden biridir.
Bugün Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamuller İhracatçı Birliği ile imzalayacağımız protokolle Midyat'ımız bir eğitim yuvasına daha kavuşacaktır. Bu sayede ülke ve millet olarak en büyük sermayemiz olan insan kaynağımızı en güzel şekilde işleyecek onları geleceğe, ülkemizin koyduğu vizyon hedefin ve istikametinde hazırlayacağız.
 
“Bu yatırım hamlesi bölgeye katma değer kazandıracaktır”
 
Midyat’ta açılacak fakülte ile birlikte dev yatırım hamlesinin bölgeye katma değer kazandıracağını belirten Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği (GAİB) Başkanı Midyatlı iş adamı Mahsum Altunkaya, "Ülkemizin ve bölgemizin yaşadığı gerek ekonomik gerekse toplumsal sorunların eğitim ile aşılabileceğine inanıyoruz. Bu çerçevede Mardin ilimizde keşfedilmeyi bekleyen büyük bir potansiyel var. Mardin, hali hazırda bölgemizin ikinci ihracat kenti konumunda. Sahip olduğu eşsiz insan kaynağı ve kültürel zenginlikler sayesinde Mardin’de eğitime yapılacak her bir yatırımın ülkemizde ve hatta ihracatımızda çok fazla katma değer kazandıracağına inanıyoruz."
 
Düzenlenen imza töreninde Midyat’ın tarihi misyonuyla yeniden buluşması yönünde oldukça önemli bir adımın atılmış olduğunu ifade eden MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, konuşmasında şunlara yer verdi:
 
Kurulan Fakülte hiç de sıradan bir fakülte değil. Son birkaç yüzyıldır yaşadığımız coğrafyanın sosyo-politik ve ekonomik sorunlarından fırsat bulup da eğilemediğimiz ama aslında bu coğrafyanın sorunlarının çözümünde kilit noktayı oluşturacak bir alana odaklanıyor.
Yaşadığımız coğrafyanın bölünmüş gönlünü ve aklını, estetik ve tekniğini yeniden mezc eden bir fakülte. Tüm paydaşlarımız ile birlikte popülist bir yaklaşımdan uzak oldukça pratik ama aynı zamanda derinlikli teoriye sahip bir analiz ve değerlendirme süreciyle Midyat için Mardin için ülkemiz için en faydalı olabilecek ve gerçekleşebilecek fakülte hangisidir sorusunun cevabı olarak Sanat ve Tasarım Fakültesi kuruldu.
 
Özcoşar konuşmasının devamında Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi bünyesinde açılan Geleneksel Türk Sanatları, Moda ve Tekstil Tasarımı, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı bölümlerine ileriki süreçlerde Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Ambalaj Tasarımı gibi bölümlerin de eklenmesini planladıklarını belirterek açılan fakültenin son derece ayrıcalıklı olduğunu vurguladı. (İLKHA)
Bu haber toplam 1394 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA