• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Midyat Efeler’de terör kurbanları için anma töreni düzenlendi
24 Ocak 2023 Salı 13:36

Midyat Efeler’de terör kurbanları için anma töreni düzenlendi

Midyat ilçesi Başyurt köyünde 36 yıl önce terör örgütü PKK'nın katlettiği 7'si çocuk 10 kişi için anma programı düzenlendi.

Törene Midyat Kaymakam vekili Dargeçit Kaymakamı Emre Çiftçi, Garnizon Komutanı Albay Nuri Işık, Midyat Belediye Başkan yardımcısı Masum Cengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Ziya Burak Gürgah, İlçe Jandarma Komutanı Kalender Savaş Ünal, şehit yakıları ve vatandaşlar katıldı. Midyat İlçe Müftüsü Ergün Bulunmaz mezarlıkta Kur'an-ı Kerim okudu. Şehitler anısına mevlit okunmasının ardından, katılımcılara yemek ikram edildi.

Terör örgütü PKK'nın hain saldırısını unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını dile getiren Ağırman, aradan geçen zamana rağmen acılarının taze olduğunu kaydetti. Eşi ve dört çocuğu katledilen Emine Akçay  ise “devletimiz sağ olsun, vatanımız sağ olsun, Allah’a hamdolsun, Allah devletimize milletimize zeval vermesisin.” şeklinde konuştu. Bir yaşında iken babasının şehit edildiğini kaydeden Kutbettin Ağırman ise, “amcalarımı ve Ağırman Ailesinde 4 çocuk şehit edildi.  Aradan geçen 36 yıl boyunca her gün bu yara derinleşti. Hiç unutmadık onları, her sene devletimiz buraya gelip destek olmakta, hatırlatarak acımız azda olsa hafifletmekteler. Onlara müteşekkiriz, teşekkür ederiz. Onlar unutturmadıkları sürece biz hiç unutmayız. Desteklerini her zaman yanımız da bekliyoruz.” Diye konuştu. Törenin ardından, katliamda hayatını kaybettikleri anıt ev ziyaret edildi.

6-001.jpg

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA