• Mardin41 °C
  • Diyarbakır40 °C
  • Batman43 °C
  • Şırnak41 °C
  • İstanbul34 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Midyat Dünya Çevre Günü etkinlikleri düzenlendi
06 Haziran 2024 Perşembe 10:51

Midyat Dünya Çevre Günü etkinlikleri düzenlendi

Midyat ilçesinde Dünya Çevre Haftası dolayısıyla Midyat Belediyesince düzenlenen ‘Çocuklar İçin Yaşanabilir Bir Dünya’ etkinliği gerçekleştirildi.

Çevre dostu Midyat Belediyesi’nin, “Türkiye’nin en temiz kenti olmak elimizde” sloganıyla tüm hafta boyunca kent genelinde düzenlediği etkinliklerle temiz bir Midyat için küçükten büyüğe farkındalık çalışmalarına devam ediyor. Midyat Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde çocukların çevre konusunda bilgili ve bilinçli bireyler olarak yetişmesi için anaokulu ve ilkokul öğrencilerine yönelik doğa bilinci ve geri dönüşümün önemi küçük yaştan itibaren öğretilmesi için farkındalık etkinlikleri düzenleniyor.

Etkinlikler kapsamında Dünya Çevre Haftası dolayısıyla düzenlenen ‘Çocuklar İçin Yaşanabilir Bir Dünya’ etkinliklerinde Cumhuriyet ilkokulu öğrencileri geri dönüşüm malzemelerinden yaptıkları kıyafet defilesi yapıldı. Ardından farklı okullardan öğrencilerin atık elektronik malzemelerden ve demir parçalardan hazırladıkları tablolar ve hayvan maketleri sergilendi. Serginin gezilmesinin arından 4. Kilometrelik Cumhuriyet Bulvarı boyunca bisiklet sürüyü yapıldı. Daha sonra Mehmetçik ilkokul öğrencileri ve öğretmenlerinin de katılımıyla çevre temizliği yapıldı.

Midyat Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, Belediye Başkan Vekili Adnan Oğuz, Belediye Başkan Yardımcıları Abdurrahim Çelik ve Masum Cengiz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Demir, Belediye Özel Kalem Müdürü Halil Polat, belediye personeli, öğretmenler ve öğrenciler çevre temizliğine katıldı. Ellerine eldiven geçiren ve çöp poşetlerini ellerine alan Kaymakam Özdemir ve beraberindekiler ile öğrenciler, tarihi mabet, ibadethane ve konakların olduğu gümüşçüler çarşısı, Süryaniler çarşısında yerlere atılan çöpleri toplayarak poşete doldurdular. En çok çöp toplayan öğrencilerden ilk üç kişiye bisiklet scooter ve voleybol topları hediye edildi. Midyat Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, daha temiz bir çevre için düzenlenen etkinliklere katılanlara teşekkür etti.

2-020.jpg

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA