• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Midyat Devlet Hastanesinde bir ilk daha: Tek taraflı bacak uzatma ameliyatı yapıldı
24 Mart 2023 Cuma 09:35

Midyat Devlet Hastanesinde bir ilk daha: Tek taraflı bacak uzatma ameliyatı yapıldı

Mardin Midyat Devlet Hastanesinde çeşitli nedenlerle bacaklarında kısalık olan iki kişi yapılan ameliyatlarla bacaklarında 5 santimetrelik tek taraflı boy uzatıldı.
Mardin Midyat Devlet Hastanesinde çeşitli nedenlerle bacaklarında kısalık olan iki kişi yapılan ameliyatlarla bacaklarında 5 santimetrelik tek taraflı boy uzatıldı.
 
Midyat Devlet Hastanesinde ilkler yaşanmaya, yaşatılmaya devam ediyor. Geçmiş dönemlerde beyin ameliyatı, Laparoskopik Nefrektomi (kapalı ameliyat) yöntemiyle böbrek ameliyatı, Laparoskopik Burch ameliyatı (idrar kaçırma), PRP ve göz kornea nakli gibi önemli operasyonlar gerçekleştirilen hastanede son olarak Ortopedi ve Travmatoloji Uzman Doktorlarından Murat Önder, İbrahim Kuşak ve Seyit Ali Güçlü, anestezi ekibiyle birlikte bacaklarında kısalık olan iki hastanın bacaklarında başarılı ameliyatlarla 5 santimetrelik bir uzatma sağlandı. 
 
Hastane Başhekimi Hüseyin Tomruk ve hastane yönetiminin girişimleriyle sağlanan imkanlar neticesinde başarılı ameliyatlar gerçekleştiriliyor. 
 
Yapılan ameliyatlarla ilgili konuşan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Murat Önder, Ortopedi doktorları, başhekimlik, hastane yönetimi ve anestezi uzmanlarıyla birlikte bir ekip olarak başarılı tek taraflı boy uzatma ameliyatları gerçekleştirdiklerini belirtti. 
 
"Kısalık olan bacaklarda ortalama 5 santimlik bir uzatma sağladık" 
 
Dr. Önder, "Ekibimizde birlikte burada ortopedik cerrahi ameliyatlar gerçekleştirmekteyiz. Yaklaşık bir yıldır burada bulunuyoruz. Çeşitli vakalar yapıyoruz. Bu vakalarımızda, bizi gerek yönetimsel olarak Başhekimliğimiz ve gerek anestezi ekibimiz oldukça fazla desteklemekte. Bize 2-3 hafta önce bir hastamız başvurdu. Hastamız yaklaşık 3 yıl önce bir kaza geçirmiş, kaza sonrasında uyluk kemiğinde bir kırık meydana gelmiş bu kırıkla birlikte en son bir buçuk sene önce olmak üzere toplamda 2 tane cerrahi işlem geçirmiş. Kırıkta hem kaynamama ve bacağında kısalık meydana gelmişti. Hastamız aksayarak yürüyordu ve oldukça ciddi ağrıları vardı. Bize başvurduğunda ona nasıl bir ameliyat yapacağımızı izah ettik, o da bu konuda bilinçli bir hastaydı gerçekten. Hastamızın hem kaynamayan kısmını hem de kısalan kemiğini aynı seansta hem kaynamaya yönelik hem de bacağını uzatmaya yönelik bir ameliyat gerçekleştirdik. Tek taraflı bacak uzatma ameliyatı aynı zamanda kaynayan kemiği kaynatma ameliyatı olarak. Bunun sonucunda ortalama 5 santimlik bir uzama ve beraberinde de kaynayan kısmı kaynama şeklinde bir cerrahi işlem olacak." diye belirtti.
 
"Hastanemizde daha önce yapılmamış bir ameliyat" 
 
Dr. Önder, "Midyat Devlet Hastanesinde daha önce çok yapılmamış bir ameliyat bu ve biz Midyat Devlet Hastanesi ortopedi ekibi olarak 3 kişiyiz. Gerçekten bu bölgesel anlamda da faydalı işler yapmaya çalışıyoruz, sonuçta bu bir ekip işi ve ekipte de herkes dediğim gibi en başta aktif olarak çalışmakta. Gerek anestezi ekibi olsun, onlar bize bu komplike vakaların alması alınmasında yardımcı olmakta, gerekse yönetimsel olarak hem başhekimimiz hem idari bölüm bize ameliyat yapmamız konusunda her türlü fiziki ortamı sağlamakta. Böyle olunca da güzel işler çıkarmaya çalışıyoruz. Umarım da sonuçlarını olumlu olarak göreceğiz." dedi.  
 
"Tek tarafı kısa olan ve yürümekte zorlanan hastalara öncelik vermekteyiz" 
 
Ortopedi Doktoru Önder, "İki taraflı boy uzatma işlemleri de ortopedik olarak yapılabilir. Bu işlemler aslında bundan çok farklı değil. Ancak kozmetik boy uzatma bizim çok yaptığımız bir işlem değil. Bu nedenle tek tarafı kısa olan, yürümekte zorlanan hastalara öncelik vermekteyiz. Bu hastalarımızı da aynı gün ameliyat ettik. Birinin uyluk kemiğini uzatıyoruz.  Diğer hastalığında kaval kemiğinden uzatma gerçekleştiriyoruz. Bir hastamız da hem kaval kemiğinde kısalık tek taraflı hem de bir deformitesi olan bir hastaydı. Ona da başka bir sistemle dereceli olarak zaman içinde olacak şekilde bir oluşum aynı günde meydana getirdik." diye konuştu.  
 
"Midyat Devlet Hastanesinde bu ameliyatları yapabilmek bizim için oldukça ümit verici" 
 
Ameliyat ve sonrası hakkında bilgi veren Dr. Önder, "Bu ameliyatlar sonrasında hastalarımızı yaklaşık bir hafta 10 gün yatırıyoruz. Bu uzama işlemi de uzatma miktarına bağlı olarak bir ay bir buçuk ay sürebiliyor. Uzatma bittikten sonra hastamızın dışarıdan koyduğumuz aparatları çıkarıyoruz ve kaynama sürecini bekliyoruz. Yaklaşık 4-5 ayda hastalarımız eskisi gibi hiç problem yaşamamış gibi olmalarını bekliyoruz. Biz hem Mardin çevresi hem de Midyat bölgesi olarak Midyat Devlet Hastanesinde bu ameliyatları yapabilmek, bizim için gerçekten oldukça ümit verici, sonrası için de oldukça güzel şeyler olacağının göstergesi. Dediğim gibi bu bir ekip işi ekibin bu anlamda uyumlu çalışması da çok önemli." ifadelerini kullandı.  
 
"4 yıldır çektiğim sıkıntı son buldu" 
 
Sağ bacağından ameliyat olan hastalardan Fadıl Gümüş, "Nusaybinliyim. Ben iki keredir ameliyat oluyorum, ben çok yere gittim ama hiç kimse bana net cevap vermedi. Ben de evde oturuyordum araştırdım. Dedim Midyat'ta doktorlar geliyor. Bir baktım Murat Hoca dikkatimi çekti. Murat Hoca'nın yanına geldim. Zaten fazla bir şey demedi bana, işlemler hemen hemen belliydi. Ama net olarak tatmin oldum. Dedi 'Seni ameliyat edeceğim, istiyor musun?' Dedim sorgusuz sualsiz istiyorum. Murat Hoca gibi doktor lazım bu bölgelere. Bütün ekiplere hastane yönetiminden gerçekten Allah razı olsun. Böyle hekimlerimiz gerekli bu bölgeye. Çünkü bu bölgede çok kısıtlamalar olmuştu zamanında. Allah bin kere razı olsun emeği geçen herkesten. 4 yıldır, pandemi başından beri çekiyorum ben bunu. İki keredir ameliyat oluyorum kaynama olmuyor. 2-3 ay kaynama oluyor ondan sonra olmuyor. Yani ağrılarımdan duramıyordum. 4 senedir çekiyorum ben bu ağrıları. Bir türlü bir sonuç alamadım, işte Murat Hoca'nın yanına geldim durumu izah ettim. Ona dedim 4 senedir çekiyorum. Hoca dedi bu işlemleri yapacağım sana, bir uzatma işlemi ve kaynamayan kemiği yapacağım yeter ki gönlün rahat olsun dedi. Zaten belliydi olacağı. Hocamın yapabileceğini biliyordum ben." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA