• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle Kur’an-ı Kerim ziyafeti verildi
02 Ekim 2023 Pazartesi 08:54

Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle Kur’an-ı Kerim ziyafeti verildi

Hazreti Peygamber’in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) viladetinin yıldönümü münasebetiyle düzenlenen 2023 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Çankaya İlçe Müftülüğü tarafından Ankara’da Kur’an-ı Kerim ziyafeti verildi.
Hazreti Peygamber’in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) viladetinin yıldönümü münasebetiyle düzenlenen 2023 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Çankaya İlçe Müftülüğü tarafından Ankara’da Kur’an-ı Kerim ziyafeti verildi.
 
Çankaya İlçe Müftülüğü Din Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Şafak Çatal tarafından organize edilen Kur’an-ı Kerim ziyafeti programı Hacı Ahmet Ulusoy Camisinde düzenlendi.
 
Programın sunuculuğunu Çankaya İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Abdurrahman Terzi yaptı. Hacı Ahmet Ulusoy Cami İmam Hatibi Murtaza Tınmaz hoca tarafından programa katılan çocuklara ikramlar dağıtıldı.
 
Ankara İl Müftü Yardımcısı Osman Şekerci hocanın açılış konuşmasıyla Kur’an-ı Kerim ziyafeti programı başladı. Şekerci, “Mevlid Kandili ile bu haftaya başlamış olduk. Diyanet İşleri Başkanlığımız yurt çapında ve yurt dışında teşkilatlarıyla çok güzel programlar icra ediyor. Bu seneki Mevlid-i Nebi Haftamızın ana konusu 'Peygamberimiz; iman ve istikamet' tir. Bunun üzerinden çok çeşitli sempozyumlar, konferanslar ve etkinlikler yapılıyor. Bugün de Çankaya Müftülüğümüzün Kur’an ziyafeti adı altında çok güzel bir etkinliği inşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz.” dedi.
 
 
Yapılan açılış konuşmasının ardından ise insanların ruhuna huzur veren birbirinden güzel kıraatları ile Kur’an-ı Kerim ziyafeti verildi. Sırasıyla Kocatepe Camii Müezzini Hafız Furkan Tıraşçı, Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam Hatibi Hafız Ahmet Demir ile Kocatepe Camii İmam Hatibi Hafız Mehmet Atıcı’nın Kur’an-ı Kerim ziyafeti verdi.
 
“Huzur mu arıyorsunuz? Huzur Kur’an-ı Kerim'de”
 
Kur’an-ı Kerim ziyafetinin arkından Çankaya İlçe Müftüsü Mustafa Baytar Hoca tarafından bir konuşma yapıldı.
 
Mevlid-i Nebi Haftasında bir araya getiren Allah’a hamd Hazreti Muhammed'e (Sallallahu Aleyhi Vesellem) salat ve selam getirerek konuşmasına başlayan Baytar, Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) vefat ettiğinde bize emanet olarak Kur’an-ı Kerim ve Sünnet-i Seniyyesini emanet ettiğini hatırlattı.
 
Baytar, “Çankaya Müftülüğü olarak Mevlid-i Nebi Haftasında Peygamber Efendimizi hayatımıza ve toplumun gündemine taşıma adına farklı mekanlarda farklı vesilelerle cemaatimizi bu manevi atmosferde buluşturmaya çalışıyoruz. Bugün de kısmet buradaymış. Hocalarımızın gönlüne ağızlarına sağlık. Ne güzel tilavet ettiler. Gönlümüze huzur kattılar. Bir yerde Kur’an okunduğu zaman bir evde, bir gönülde Kur’an eksik olmadığı zaman o eve, o gönülle ve o mekana o gün huzur eksik olmaz. Efendimiz öyle buyuruyor. Huzur mu arıyorsunuz? Huzur Kur’an-ı Kerimde. Kur’an-a kulak verin Kur’an-ı hayatınıza taşıyın.
 
Konuşmanın ardından Baytar yaptığı dua ile program nihayete erdi. Kılınan öğle namazının ardından ise Hacı Ahmet Ulusoy Camisinde çeşitli eğitimler katılan çocuklara hediyeler verildi.
 
Program çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA