• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Meteoroloji açıkladı: Hafta sonu hava mevsim normallerinin üzerinde seyredecek
04 Haziran 2022 Cumartesi 09:42

Meteoroloji açıkladı: Hafta sonu hava mevsim normallerinin üzerinde seyredecek

​Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin raporunu yayımladı. Meteoroloji, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağını, ülke genelinde mevsim normallerinin 4 ila 12 derece üzerinde seyredeceğini ifade etti.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülke genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Aydın, İzmir ve Muğla’nın iç kesimleri, Amasya, Ordu ve Çorum çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra Aydın ve Muğla'nın iç kesimleri, Denizli, uşak ve Afyon çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile bu akşam ve gece saatlerinde İç Anadolu ile Batı Karadeniz'de toz taşınımı görülmesi bekleniyor. Bu gece ve sabah saatlerinde Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz kıyılarında yer yer pus ve sis bekleniyor.
 
HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 4 ila 12 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
 
RÜZGÂR: Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile yarın zamanla Doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yarın öğle saatlerinden itibaren Marmara, kuzey Ege kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.
 
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra Aydın ve Muğla'nın iç kesimleri, Denizli, Uşak ve Afyon çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.
 
KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın, yarın öğle saatlerinden itibaren Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin edildiğinden ulaşımda aksamalar ağaç devrilmesi gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
 
TOZ TAŞINIMI UYARISI: Doğu Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile bu akşam ve gece saatlerinde İç Anadolu ile Batı Karadeniz'de toz taşınımı görülmesi beklendiğinden meydana gelebilecek hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme ve ulaşımda aksamalar ile yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
 
MARMARA
 
Parçalı ve zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; yarın öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli(40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.
 
EGE
 
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın öğle saatlerinden sonra Aydın ve Muğla'nın doğusu, Denizli, Uşak, Kütahya ve Afyon çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
AKDENİZ
 
Parçalı ve az bulutlu, batısının yer yer çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
İÇ ANADOLU
 
Parçalı, yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kuzeybatı kesimleri ile yarın öğle saatlerinden sonra kuzey ve batı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu akşam ve gece saatlerinde toz taşınımı bekleniyor.
 
BATI KARADENİZ
 
Parçalı, yer yer çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın öğle saatlerinden sonra bölgenin iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde kıyı kesimlerinde pus, yer yer sis bekleniyor. Bu akşam ve gece saatlerinde toz taşınımı bekleniyor.
 
ORTA ve DOĞU KARADENİZ
 
Parçalı, yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Çorum, Amasya ve Ordu çevrelerinin, yarın öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Çorum çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
DOĞU ANADOLU
 
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin, yarın öğle saatlerinden itibaren bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; yarın öğle saatlerinden itibaren bölgenin güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bölgenin batısında toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.
 
GÜNEYDOĞU ANADOLU
 
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; yarın öğle saatlerinden sonra doğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bölge genelinde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. (İLKHA)
Bu haber toplam 271 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
  • Diz kireçlenmesine karşı öneriler
  • Yağış nedeniyle süt ve peynirde bolluk oluştu
  • Afrika'dan gelen çöl tozu 2 gün etkili olacak
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA