• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Meşhur Van çöreği Türkiyenin her yerinde rağbet görüyor
22 Nisan 2022 Cuma 10:32

Meşhur Van çöreği Türkiye'nin her yerinde rağbet görüyor

Van'da 45 yıldır çörek ve pide ustalığı yapan Seyfettin Duman, artan maliyetlere rağmen kaliteyi bozmadan yaptığı meşhur Van çöreklerini Türkiye'nin her yerine ulaştırıyor.
Van'da köklü bir geçmişi olan un, yağ, yumurta, tuz ve tecrübenin birleşimi sonucu meydana gelen meşhur Van çöreği, özellikle Ramazan aylarında tercih ediliyor.
 
Van'da hemen hemen bütün fırınlarda pişirilen çörekler, kahvaltı ve sahur sofralarını süslüyor. Kırmızı, yuvarlak ve kıtır olan Van çöreğinin ayrıca cevizlisi de yapılıyor.
 
"Çörek, Van halkı için vaz geçilmez bir yiyecektir"
 
45 yıldır pide, çörek, ekmek işiyle uğraşan Seyfettin Duman, "Van'da çöreksiz hiçbir şey düşünülmüyor. Sabah kahvaltıda, kahvaltı ile öğle yemeği arasında tüketilir. Özellikle Mübarek Ramazan ayında çörek olmazsa olmazların başında gelir. Sahurda çok tüketilir." dedi.
 
Seyfettin Duman
 
Yaptıkları çörekleri Türkiye'nin her yerine gönderdiklerini belirten Duman, "İnternet üzerinden sipariş veriliyor, kahvaltıcı arkadaşlarımız da müşterileri için istiyor. Türkiye'nin her yerine kargo ile çöreklerimizi ulaştırıyoruz. 48 saat en fazla 70 saat içinde kapıya teslim ediyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Çörek yapım maliyetleri yüksek olmasına rağmen yine kaliteyi bozmadıklarını belirten Duman, çöreklerini yapılması gerektiği gibi yaptıklarını maliyetleri de müşterilerine yansıtmadıklarını dile getirdi. (İLKHA)
Bu haber toplam 772 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA