• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarını ele aldı
25 Haziran 2022 Cumartesi 10:15

MEB yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarını ele aldı

Tekirdağ'da ziyaretlerde bulunan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarının ele alındığını söyledi.
2021-2022 eğitim öğretim yılını yüz yüze tamamladıklarını belirten Bakan Özer, tüm çalışma arkadaşlarıyla birlikte sahada aktif bir şekilde yer aldıklarını, bundan sonraki il ziyaretlerinde de ağırlıklı olarak yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarının ele alınacağını kaydetti.
 
Özer, okulların 2022-2023 eğitim öğretim yılına hazırlanması için ihtiyaçlarını kapsamlı bir şekilde ele alacaklarını, Bakanlık olarak verilecek destekleri planlayacaklarını ifade etti. Eğitim yatırımlarının hızlı bir şekilde bir sonraki eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi için el birliğiyle hazırlıkların sürdürüldüğünü dile getiren Bakan Özer, "Bugün de bu amaçla Tekirdağ ilimizdeki Millî Eğitim Bakanlığı yatırımlarını ele alacağız. Güçlendirme, yıkım çalışmaları ve okulların ihtiyaçlarını ayrıntılı bir şekilde değerlendireceğiz." dedi.
 
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022 yılında Tekirdağ için ayrılan eğitim bütçesinin 1 milyar 66 milyon lira olduğunu, bugün kentteki eğitimin kalitesini artırmak için bütçeye 959 milyon liralık ilave yapıldığı bilgisini paylaştı. 
 
Tekirdağ'daki mevcut yatırımı 2 milyar 25 milyon liraya çıkardıklarını paylaşan Özer, yatırımların hayırlı olmasını dileyerek şunları söyledi: "Tekirdağ'ın şu andaki en büyük sıkıntısı, güçlendirme ve yıkım yapım çalışmalarının diğer illere göre çok daha fazla olması. Yaklaşık 246 okulumuzun güçlendirme çalışmalarıyla ilgili geriye kalan 90 okulun güçlendirmesinin hızlı bir şekilde tamamlanması için 500 milyon liralık yatırımı Tekirdağ ilimize tahsis etmiş bulunuyoruz. Diğer taraftan yık-yap çalışmalarında Çorlu Ticaret Borsası Anadolu Lisesinin de yatırım programına alınmasına kararını verdik. Okullarımızın eğitim ve öğretime hazırlanmalarıyla ilgili büyük onarımlarını tamamlaması için de 23 milyon liralık yatırımı, Tekirdağ ilimize kazandırmış olduk."
 
Ağırlık verdikleri en önemli konulardan birinin okul öncesi eğitim olduğunu belirten Bakan Mahmut Özer, okul öncesi eğitimde okullaşma oranlarının artırılması için 3 bin yeni anaokulu, 40 bin yeni ana sınıfının 2022 yılı içinde Türkiye'ye kazandırılması için çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü duyurdu. 
 
Özer şunları kaydetti: "6 ay çok yoğun bir şekilde çalıştık. 81 ilde 922 ilçede 5 yaştaki okullaşma oranını yüzde 78'den yüzde 100'e çıkarmak için çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. 9 bine yakın ana sınıfı, 750 bağımsız anaokulunu devreye aldık. Her ilimizde anaokulları ile yeni yatırımları programımıza dâhil etmek için büyük çaba sarf ediyoruz. Bu kapsamda Tekirdağ ilimizde de 5'i özel eğitim olmak üzere 38 yeni anaokulunu merkezde ve tüm ilçelerimizde yatırım programına aldık. İnşallah, hızlı bir şekilde Tekirdağ ilimizle buluşturmuş olacağız. 
 
Son 6 ay içinde okul öncesi eğitime yönelik çalışmalarımız sonuç vermiş. Tekirdağ'da 6 Ağustos 2021 tarihinde yüzde 58 olan 5 yaştaki okullaşma oranı, bugün itibarıyla yüzde 92'ye çıkmış. Tekirdağ çok ciddi bir artış sağlamış. Ben emek veren tüm yöneticilerimize, öğretmenlerimize teşekkür ediyorum." 
 
İl ziyaretlerindeki ikinci önemli noktanın okulların 2022-2023 eğitim öğretim yılında tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmek olduğunu kaydeden Özer, "Bizim okullarımızın temizlik malzemesinden kırtasiyesine, küçük onarımlarından donatım eksikliklerine tüm ihtiyaçlarını tüm illerimizde karşılayabilecek bütçemiz de var gücümüz de var. İşte bu saha ziyaretlerimizle Türkiye'nin 81 ili ve 922 ilçesinde okullarımız 2022-2023 eğitim öğretim yılına tüm ihtiyaçları karşılanmış bir şekilde girecek. Bunun taahhüdünü veriyoruz. Bu anlamda tüm sahada aktif olarak çalışıyoruz."(İLKHA)
Bu haber toplam 369 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA