• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mardin’den Elazığ’a bin koli gıda yardımı gönderildi
12 Şubat 2020 Çarşamba 13:30

Mardin’den Elazığ’a bin koli gıda yardımı gönderildi

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman’ın katılımlarıyla, Mardin’den Elazığ’daki depremzedelere bin koli insani yardım gönderildi.

Mardin Valiliği tarafından temin edilen ve içerisinde temel gıda ihtiyacı bulunan insani yardım tırı, Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkında düzenlenen program ve edilen duanın ardından, Elazığ’daki depremzedelere dağıtılmak üzere gönderildi.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, maddi ve manevi yardımlarla Elazığ ve Malatya’daki depremzedelerin yanında olduklarını belirtti. Yaman, “Elazığ ve Malatya’da meydana gelen deprem nedeniyle can kayıplarımız ve yaralılarımız oldu. Burada maddi ve manevi zararlarımız oldu. Hem yurt içinde hem de yurt dışında her kesin yardımına milletimiz, yine oradaki yaraların sarılması için koştu” dedi.

Daha öncede yardımlar gönderdiklerini anımsata Yaman,  şunları söyledi:

“Daha önce Mardin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İl Müftülüğü ve hayırsever iş adamlarımız ile beraber gıda ve nakdi yardımlar göndermiştik. Bugün Mardin Valiliği olarak gönderiyoruz. İnşallah oradaki vatandaşlarımızın yaralarına merhem olur. Türk milleti bu tür sıkıntılarda her zaman bir araya geliyor. Yanı başımızdaki İdlib içinde yardımlarımız devam ediyor. Elazığ ve Malatya’daki vatandaşlarımızın yaralarının kısa sürede sarılacağına inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında devlet erkanı ve tüm bakanlarımızda bütün hassasiyetlerini oraya göstermiş durumdalar. Hayırsever vatandaşlara teşekkür ediyorum”   

Duanın ardından bin kolilik yardım tırı Elazığ’a gönderildi.

ozcn0378.jpg

KAYNAK: MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bu haber toplam 2820 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA