• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mardindeki STKlar Kuran-ı Kerimin yakılmasına ilişkin basın açıklaması düzenledi
27 Ocak 2023 Cuma 10:58

Mardin'deki STK'lar Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına ilişkin basın açıklaması düzenledi

Mardin'de faaliyet yürüten Sivil Toplum Kuruluşları, İsveç ve Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'in yakılmasıyla ilgili basın açıklaması yaparak bu olayın kabul edilemez bir durum olduğunu belirtti.
Mardin'de faaliyet yürüten Sivil Toplum Kuruluşları, İsveç ve Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'in yakılmasıyla ilgili basın açıklaması yaparak bu olayın kabul edilemez bir durum olduğunu belirtti.
 
Basın açıklamasını İlim Yayma Cemiyeti Mardin İl Başkanı Necmettin Başboğa okudu.
 
Başboğa, "21'inci yüzyıldayız; hala, her gün milyonlarca insan, açlık ve susuzluk nedeniyle hayatını kaybetmektedir. Cehalet, sefalet, çevre ve uzay kirliliği yanında insanlar anlamsızlık ve inançsızlık içinde bunalımlara sürükleniyor. Bunun sorumluları elbette ki ırkçılık, yabancı düşmanlığı, inançsızlık, kutsala saldırı, ahlaksızlık, ailesizlik ve yalnızlaşmayı himaye eden akımlar, partiler, kurumlar, şirketler ve ülkelerdir. Bunun sorumluları tevhid, adalet, ahlak, hukuk, iyilik, merhamet ve insani erdemleri tavsiye eden Kur’an'ın hayat veren semavi ve evrensel mesajlarına kulak tıkayanlardır." ifadelerini kullandı.
 
"Hiç kimse, hiçbir bahanenin arkasına saklayarak bunu meşru ve mazur gösteremez"
 
İsveç ve Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'in yakılmasıyla ilgili konuşmalarını aktaran Başboğa, "Bir hafta önce İsveç’te ırkçı Stram Kurs partisinin kurucusu Rasmus Paludan, Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yaktı. Dün de Hollanda da Pegida isimli İslam düşmanlığıyla bilinin grubun lideri Edwin Wagensverd Kutsal Kitabımız Kur'ana karşı alçakça bir eylemde bulundu. Yakılan sadece kutsal kitabın sayfaları değildir. Aslında yakılan insanlık vicdanı ve merhamet damarıdır. Bu iğrençliği işleyenleri ve onlara bu imkânı verenleri şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Tarihte Ebu Leheb’in eli gibi, kendi elleri de kurusun diyoruz. Bu davranışları sadece bir provokasyon değil, aynı zamanda bir düşmanlık, barbarlık, ayırımcılık, hukuk ihlali ve nefret suçudur. Hiç kimse, hiçbir bahanenin arkasına saklanarak bunu meşru ve mazur gösteremez. Bu bir ifade özgürlüğü asla değildir. Politik körlük ve fanatik İslam düşmanlığı ile hem kendisini hem de dünya barışını ateşe atma hadsizliğidir." şeklinde konuştu.
 
"Kur’an; insani erdemlerin, iyilikseverlik, paylaşma, hak ve adalet mesajlarının kaynağıdır"
 
Mardin STK'lar olarak çağrıda bulunduklarını belirten Başboğa, "Bu vesileyle Sivil Toplum Kuruluşları olarak Mardin’den tüm dünyaya ve özellikle de bu sefillere açık çağrıda bulunuyoruz; İnsan bazen bilmediği, anlamadığı şeye düşman oluyor! İnat etmeyi ve şartlanmayı bırakarak herkesi bir defa bile olsa Kur’an okumaya ve anlamaya davet ediyoruz. Görülecektir ki; Kur’an, insani erdemlerin, iyilikseverlik, paylaşma, merhamet, barış, huzur ve sorumluluk duygusuyla beraber hak ve adalet mesajlarının kaynağıdır. Kutsal Kitabımız Kuran-ı Kerim'e olan sadakat ve imanımızı buradan ilan ederek; bu tür şeytani eylemlerin tekrarlanmaması ve iki milyar müminin Kutsal Kitabına herkesin saygı göstermesini bekliyoruz. Avrupa fanatik, ahlaksız, inançsız ve faşist gruplara teslim olmamalıdır. Bu hadsiz bağnazların Müslümanlara vereceği zarardan çok Avrupa'nın barış ve istikrarını da tehlikeye attıklarının bilinmesi gerekir. Irkçı, ayırımcı, kutsala düşman ve toleransı kaybeden bir Avrupa'nın dünyada iddiası ve güveni iflas etmiş olur." şeklinde kaydetti.
 
Açıklamadan sonra kısa bir konuşma yapan Mardin STK Platformu İştisare Kurulu Üyesi Mustafa Aydın da "Bütün dünyanın özellikle de Avrupa'nın bu kutsal mesaja gönlünü zihnini açması gerekiyor. Bugün Avrupa kendi içinde inançsızlık, ailesizlik, ahlaksızlık, hukuksuzluk içine sürükleniyorsa bütün dünyaya de bunu maliyetini ödetiyorsa bunun bir nedeni de bu kutlu elçiye gelen bu kutlu mesaja uzak kalmalarıdır. Başta Kur'an'a karşı hadsiz cürreti gösteren Hollandalı ve İsveçli siyasetçiler olmak üzere bütün dünya aydınlarına, liderlerine, entelektüellerine bir kez daha Kur'an'ı okumalarını tavsiye ediyoruz. İngilizce yazılmış Kur'an mealini Danımarkalı siyasetci Rasmus Paludan'a gönderme kararı aldık." ifadelerini vurguladı.
 
Kitabın girişine İngilizce olarak "İnsan bilmediğinin düşmanı ve cahilidir! Lütfen yaktığın bu kitabı önce oku; sonra anlamaya çalış"notu yazan Necmettin Başboğa ve Memur-Sen İl Başkanı Abdulselam Demir daha sonra kitabı Rasmus Paludan'ın Danimarka'daki adresine kargo ile gönderdi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı
  • CHP heyetinden Ahmet Türk’e ziyaret
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA